Bankacılık kaynakları, “Tüketiciler bu nakit avansla ihtiyacını karşılıyordu. Kredi kartından nakit avans çekiyordu. 1,36 faiz oranıyla. Menkul kıymet zorunluluğuyla birlikte çoğu banka, pazartesi gününden itibaren kredi kartından nakit avansı kapattı” dedi.

Sektör temsilcileri, bir ay öncesinde herkesin faiz oranı düşük olduğu için yüzde 1,36’dan kredi kartından nakit avans kullandığını belirterek, söz konusu durumun bankaların zararına bir durum olduğuna işaret etti. Bankacılık sektörüne göre, talep enflasyonu kısılmaya çalışılıyor.

Zamlardan sonra Çamlı'nın videosu tekrar paylaşıldı; 'Sorumlusu CHP'dir' Zamlardan sonra Çamlı'nın videosu tekrar paylaşıldı; 'Sorumlusu CHP'dir'

DÖVİZ ALINIYORDU

Kredi kartından nakit avans çekildiğinde faiz oranı düşük olduğu için yüzde 1,36’dan nakit avans kullanıp, bu parayla döviz alındığı öne sürülmüştü.

KORKUTAN DOLAR TL TAHMİNİ

Reuters tarafından aktarılan habere göre, Ashmore Araştırma Birimi Başkanı Gustavo Medeiros, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında dolar/TL kurunun 30-31 lira seviyelerine çıkabileceğini ve kredi risk priminin yeniden 900 baz puan seviyelerine yükselebileceğini tahmin ediyor.
Medeiros, konuyla ilgili değerlendirmesinde, TL'nin ulaşabileceği seviyelerle ilgili şu ifadelere yer verdi:
"Geçen yılın temmuz ayında olduğu gibi CDS'ler yeniden 900 baz puanı görebilir. Türk Lirası'nın enflasyonla aynı oranda değer kaybedeceğini varsayarsak dolar/TL, 30-31 seviyelerine gelebilir."

Editör: Editör Yazar