Küçükçekmece Belediye Meclisi Ekim Ayı ikinci oturumu bugün yapıldı. Oturumun ana konusu olan plan bütçeyle ilgili AK Partili meclis üyeleri Küçükçekmece Belediyesi yönetimine birtakım eleştiriler yönelttiler.

Küçükçekmece Belediyesi Meclis Başkanı Gökhan Gümüşdağ’ın başkanlığında toplanan Kükçekmece Belediye Meclisi'nin, Ekim ayı 2. Oturumunda konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, AK Partili meclis üyelerinin özellikle önceki dönemlere göre artan personel sayısı üzerinden yaptıkları eleştirilerine yanıt verdi. Çebi, “Hesapta yanlışınız var, personel sayımız yeni aşevlerimiz, kreşlerimiz, spor tesislerimiz ve hayvan rehabilitasyon merkezlerimiz gibi projelerimiz hayata geçirildiği için arttı. Şimdi bunları size tek tek sayacağım ve baştan elinizi vicdanınıza koyarak doğru hesap yapmanızı öneriyorum” ifadelerini kullandı.

30 yıllık sorun 9 ayda çözüldü 30 yıllık sorun 9 ayda çözüldü

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

ÇEBİ: ‘KÜÇÜKÇEKMECE’YE YAKIŞMADI’ DİYECEĞİNİZ BİR ŞEY YAPMADIK

Normalde teşekkür edip, “Buyurun” deyip inmem lazım. Neden böyle? Çünkü 6 ay önce Küçükçekmece'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönetiminin ne yaptığına, bu saydıklarımızın tamamına vatandaş karar verdi. İlk defa cevap veriyorum, 5 buçuk yıl buna cevap vermedim, ilk defa veriyorum. Vatandaşın kararını size ilk defa hatırlatıyorum, hem de çok güzel bir cevap verdi size. Benim dönemimde şu da olmadı be başkan, bu Küçükçekmece’ye yakışmadı, bu kentin geleceğiyle ilgili hiç olmadı diyebileceğiniz bir şey yok.

“2 KİLOMETREYİ 1 SAATTE GİDİYORSANIZ 15 KATLI BİNALAR YÜZÜNDEN”

Ama ben söyleyebiliyorum. Ben size City 24'ü söyleyebiliyorum, ben size İstasyon 24'ü söyleyebilirim, ben size Aiport 24'ü, Halkalı 24'ü, Atakent 24'ü, Arena 24'ü, Express 24’ü, Marina 24'ü, Prestij 24’ü, Başakport 24'ü, Merkez Halkalı 24’ü söyleyebilirim. Ve şimdiye kadar da hiç söylemedim. Bunları ben söylemedim diye, bunlardan hiç haberiniz yok. Aa ne güzel! Herhalde unutuldu. Öyle düşündünüz ki, unutulmaz. Gerçekten unutulmaz. Bir belediye başkanı kenti idare etmez, bir belediye başkanı günü kurtaracak işler yapmaz. Bir belediye başkanı, hizmeti yaparken kentin 50 yıl sonrasını düşünür, 40 yıl sonrasını düşünmek ve planlamak zorundadır. Bakın, bugün çekmecenin en eski ve en güzel yerleşim bölgelerinden bir mahalleye girmek için akşamları 1 saatte 2 kilometrelik yolu anca gidiyorsunuz. Sabahları ise 1,5 saatte ancak çıkıyorsunuz işte o 15 katlı binaların yüzünden. Böyle örnek gösterilerek 15 katlı binaların yüzünden. Bugün ben bu mücadeleyi veriyorsam, oylarımızın azalmasını göze alıyorsam, bu kentin 30 yıllık, 40 yıllık, 50 yıllık geleceğini düşündüğüm içindir. Düşünmek zorundayım. Bana bir tane "Ya, bu bozuldu, bu da buraya olmaz" diyebileceğiniz bir proje var ise lütfen gösterin. Özür dilemesini bilen bir insanım, yaptığım hatadan dolayı özür dilemesini bilirim.

“PROJELER HAYATA GEÇTİ, PERSONEL SAYIMIZ ARTTI”

Şimdi gelelim şu konuya. Çok anlıyorum, ben de makineyle çalışıyorum. Şu Küçükçekmece’de çalışan personel sayısını bir hesaplayalım. Yahu, yani her seferinde aynı şey üzerinden yürümek, belki benim açımdan iyi. Çünkü söyleyecek başka bir şey yok. Şimdi 3790 kişi, öyle değil mi? Peki, biz kaç kişiyle devraldık burayı? Bakın, şuradan size söyleyeceğim. 2019 1 Nisan tarihinde 2638 kişi devraldık. Yani fark 1152 kişi. Peki, temizlik işlerinde 400 kişi çalışıyordu ve onların maaşları proje üzerinden ödeniyordu. Keşke devam etseydi, ama proje bitti. Şimdi 752 kişi fark var. 5,5 yılda bu artış 752 kişi olmuş. Peki, bu artış nasıl olmuş? Bir hesaplayalım bakalım. Unutmadan, 65 yaş üzeri çalışanlar dediniz. Gerçekten onu bilmiyorum ama sizin söylediğinizi takip edeceğim. 65 yaş üzeri yasa gereği olmaması gerekiyor, olduğunu da zannetmiyorum. Herhalde bir yanlışlık olmuş, maddi bir yanlışlık olmuş olabilir.

TAŞERONUN İŞLERİNİ ARTIK BELEDİYEMİZİN KENDİSİ YAPIYOR”

Şimdi bakın, gelir gelmez ilk işimiz aşevini kurmak oldu. Dışarıdan yemek alma işini bıraktık. Orada insanlar çalışıyorlar. Yani taşerona vermedik. Bugün Küçükçekmece’de sıcak yemek için ihtiyaç sahiplerine kendi aşevimizde pişirip, kendi araçlarımız ve kendi personelimizle dağıtıyoruz. Ayrıca ağaç budama, çim kesme, bahçe mobilyaları üretimi, matbaa işleri, çiçek üretimi... Hepsi çalışan personel sayesinde oluyor. 78 tane taşeron ihaleye çıkartmış olduğumuz işlerin personelini aldık. Yarı fiyatına mal ediyoruz bunları biz. Dolayısıyla bu işleri yapan personellerin sayısı çalışan sayısını artırdı.

Şimdi, şunları koysun herkes vicdanına. Bak, 78 tane içeriye aldığımız belediye bünyesinde; ağaç budamadan kent mobilyalarına kadar... Şimdi bir de 13 tane kreş, 4 tane halk market, 4 tane taziye evi, 2 tane gençlik merkezi, kadın aile müdürlükleri, strateji müdürlükleri, sporla ilgili sahalarımız var. Bunlar gibi birçok yeni saha, 5 yıl içinde yapıldı. Değerli grup başkanvekili, yanlış hatırlıyorsunuz. Bu ilçede hayvan rehabilitasyon merkezi sıfırdan benim dönemimde yapılmıştır. Yanlışınız varsa onu düzeltin. Orada 40 kişi çalışıyor. Hayvan rehabilitasyon merkezi yoktu. 800 bin nüfuslu bir ilçede ilk yaptığımız yer burasıdır. İşte personel sayıları bu yeni yapılan projeler nedeniyle artmıştır. Hesabınızı iyi yapın.” diye konuştu. Sümeyra Duğan-Fazıl Anıl Kılıçlı

Editör: Editör Yazar