Küçükçekmece Belediye Meclisinin ekim ayı ilk birleşimi, Meclis 2. Başkanvekili Fatih Üstünbaş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Küçükçekmece Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Sedat Özkan, katı atık vergisiyle ilgili geçen meclis toplantısındaki maddeye AK Parti grubunun muhalefet şerhi koyduğunu hatırlattı ve önemli açıklamalar yaptı.

Özkan şunları söyledi;

“BUNUN ADI ALGI OPERASYONUDUR”

“'CHP’nin adaletsiz kararı vatandaşın cebini yakacak' şeklinde yalan yanlış, Küçükçekmece halkını yanıltmaya yönelik broşürler dağıtıldığını gördük. Bu zihniyetin yanlışlarını, hatalarını yüzlerine vurmak istiyorum. 6 yıla yakın süredir Küçükçekmece Belediyesi’nde görevim var. Küçükçekmece Belediye Başkanı, Küçükçekmece Belediye Meclisi asla Küçükçekmece halkını zarara sokacak bir karar almadı, almaz. Alınan karar, çevre kanunları kapsamı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönetmeliği gereği bu yıl sonuna kadar tüm belediyeler tarafından alınması mecburi bir karardır. Çevre yasası 1983’ten bu yana yürürlükte. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ret verdiği bu karar hakkında şunu sormak istiyorum; 2012 yılında bu karara Cumhuriyet Halk Partili üyelerle birlikte evet oyu kullanan AK Parti şimdi bu yasaya neden ret oyu veriyor? Bunun adı algı operasyonudur. Bu karar birçok ilçe belediyesinde alındı. AK Partili belediyeler de bu kararı aldılar. Küçükçekmece Belediyesi bir anda düşünüp böyle bir karar almadı. Ancak Türkiye’de enflasyon gerçeği var, kamu ekonomik çıkmazda. Hiçbir kamu kurumu bir anda bu kararı almaz. Şimdi ret oyu veren AK Partili üyelere sesleniyorum; Bu ret oyunu hangi yasaya veya siyasi nezakete dayanarak veriyorsunuz?”

“BURADAKİ KONU EKREM BAŞKANIMIZIN ŞAHSI DEĞİL TÜRKİYE’NİN GELECEĞİDİR”

İmamoğlu’ndan ‘turizm ve güvenlik’ uyarısı İmamoğlu’ndan ‘turizm ve güvenlik’ uyarısı

Biz 81 ilde yaptığımız basın açıklamasıyla sayın İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yapılan hukuksuz suçlamalara karşı çıktığımızı bildirdik.

Bu dayanışmamız toplumsal barış, hukuk ve demokrasi adına tek yürek olduğumuzu göstermektedir. Bu yükselen bir çağrıdır. Ekrem İmamoğlu milletimizin iradesiyle üç defa seçilmiştir. Tekrarlanan İstanbul seçimlerinin ardından sistematik bir çalışmayla başkanımız yıpratılmaya çalışılıyor. İddia üzerine yürütülen dava Türkiye’deki adalet ve hukukun geldiği noktayı göstermektedir. Bu sadece Ekrem İmamoğlu’nun şahsına değil, 16 milyon İstanbullunun iradesine vurulmaya çalışan bir darbedir. Tıpkı seçimi tekrarlatmak gibi yargı sopasını kullanmaya devam ediyorlar. Bu siyasetin yargıya ne kadar müdahale ettiğini açık açık göstermektedir. Ancak biz asla bunu anlatmaktan vazgeçmeyecek ve mücadeleye devam edeceğiz. Ekrem İmamoğlu’na verdiğimiz destek sadece onun şahsına değil, Türkiye’nin geleceğine yönelik bir adımdır.

Bir kez daha vurguluyoruz: Biz buradayız, biriz ve İstanbul'un 39 ilçesindeki Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak kararlıyız; Ekrem Başkanımızı bu hukuksuz uygulamaların karşısında asla yalnız bırakmayacak, demokratik yaşamımızın tarihi boyunca görüp görebileceği en net tutumu sergileyeceğiz.

Ne pahasına olursa olsun, demokratik bir gelecek için Ekrem İmamoğlu'nun yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz! KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Editör Yazar