15 Ekim, dün saat 16:30 sularında Küçükçekmece Fatih Mahallesi'nde bulunan Garip Dede Dergahı Türbesi'ne gelen M.D. (26), dergahın bahçesinde namaz kıldıktan sonra elindeki Kur'an-ı Kerim ile Atatürk büstüne saldırdı.

Vatandaşların ve dergah yetkililerinin olaya anında müdahalesi sonucu şüpheli etkisiz hale getirildi. Şüpheli daha sonra olay yerine gelen Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik TEM Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınıp emniyete götürüldü.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

15.10.2024 tarihi saat 16:50 sıralarında Küçükçekmece İlçesi Fatih Mahallesi'nde meydana gelen Atatürk Büstü'ne zarar verilmesi olayı ile ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri derhal olay yerine intikal etmiştir.

Yapılan kontrolde, bir şahsın Atatürk Büstü'ne zarar verdiği, büstün kırıldığı ve tahrip olduğu anlaşılmış, M.D. (26) isimli şüpheli şahıs olay yerinde yakalanmıştır.

Gaziantep'te bir aile yok oldu; Baba herkesi öldürüp intihar etti Gaziantep'te bir aile yok oldu; Baba herkesi öldürüp intihar etti

Şüphelinin yapılan sorgulamasında, uyuşturucu madde kullanımı ve tehdit suçlarından kaydının olduğu, ayrıca 13.10.2024 tarihinde Bursa ili Orhangazi ilçesinde meydana gelen "Devletin egemenlik alametlerini aşağılama" suçundan firar olduğu tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıs, 5816 SKM suçundan hakkında yürütülen tahkikat işlemlerinin ardından 16.10.2024 tarihinde adli makamlara sevk edilecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Saldırı olayını gerçekleştiren M.D. (26), bugün Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik TEM Büro Amirliği ekiplerince işlemlerinin ardından öğle saatlerinde Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Engin Zafer

Editör: Editör Yazar