EKONOMİ

Kurban Bayramı'na sayılı gün kaldı: Emekli ikramiyeleri belli oldu

Kurban Bayramı’na çok az bir süre kaldı. Bayramda vatandaşların merak ettiği en önemli şeylerden biri de ödenecek ikramiyelerin tutarı. Kurban Bayramında emekli ikramiyesi ne kadar ve ne zaman yatırılacak?

Abone Ol

Türkiye'deki milyonlarca emekliyi sevindirecek haber geldi. Kurban Bayramı yaklaşırken, emeklilerin bayram coşkusunu artıracak olan bayram ikramiyeleriyle ilgili sorulara cevap geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, emekli bayram ikramiyeleri belirlenen ödeme takvimi dâhilinde yatırılacak.

Henüz resmi açıklama gelmemiş olsa da geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi bu yıl da emekli bayram ikramiyelerinin ödemeleri, bayram öncesinde hesaplarda olacak. Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı'nda ödemeler 10 Nisan'da başlamış ve 2 Nisan'dan itibaren emeklilerin hesaplarına yatırılmıştı. Bu yıl da benzer bir ödeme takvimi bekleniyor.

YÜZDE 50 ORANINDA ARTTIRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, emekli ikramiyelerine yapılan zamla birlikte emeklilerin bayram ikramiyeleri yüzde 50 oranında arttırılarak 3 bin liraya yükseltildi. Böylece, emeklilere iki dini bayramda toplamda 6 bin lira ödeme yapılacak.

Kurban Bayramı bu yıl 16 Haziran'da başlayacak ve 4 gün sürecek. Emekli bayram ikramiyelerinin ise 10 Haziran'dan önce hesaplarda olması bekleniyor. Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi, emekliler bu bayramda da 3 bin lira ikramiye alacaklar.