BELEDİYE

Maltepe'de kamusal alan işgali isyanı

İlçede yaşanan kamusal alan işgalien karşı açıklamalarda bulunan Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, "Maltepelilerin hukukunun yok sayıldığı her türlü kamusal alan işgali karşısında, komşularımızın hukukunu korumak konusunda kararlıyız" dedi

Abone Ol

 Maltepe Belediye Meclisi bir aylık tatilin ardından bugün Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda toplandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, 19 Temmuz tarihinde kesinleşmiş mahkeme kararı kapsamında gerçekleştirilen tahliye işlemi ile mülkiyeti Süreyya Paşa Vakfı’na ait olan Süreyya Plajı’nda yer alan tesislerin, özel şirketle olan ilişkisinin sonlandırıldığını kaydetti. Köymen, “Tesisin bizzat vakıf tarafından verilmesi ile yeni dönemde vakfın gelirleri artırılarak Maltepe’de eğitim ve sağlık alanlarında daha etkili hizmetler vermeyi hedefliyoruz. Maltepelilerin hukukunun yok sayıldığı her türlü kamusal alan işgali karşısında, komşularımızın hukukunu korumak konusunda kararlıyız. Beş yıllık dönemde de bunu hukuk içerisinde göstereceğiz.” dedi.

HİZMETLERİ SÜRDÜRÜYORUZ

Maltepe’de belediye hizmetlerini yoğun bir şekilde sürdürdüklerine değinen Köymen “Mahallelerimizde toplu temizlik çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu çalışmalar kapsamında yol, kaldırım ve parklarımızdaki noksanlıkları da ivedilikle gideriyoruz.” şeklinde konuştu. 7-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek, birçok yazarın ve konuşmacının katılacağı söyleşilerin de olacağı Maltepe Kitap Günleri’ne tüm hemşehrileri ve komşu ilçelerin sakinlerini davet eden Köymen “Maltepemizi gerçek anlamda bir kültür sanat şehri yapmak için çok çalışacağız.”  diye konuştu.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ 

Köymen, bugün ilkokul birinci sınıfa giden çocukların ilk okul günü olduğunu  anımsatarak “Haftaya da örgün eğitim tamamen başlamış olacak. Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve aileler için başarılı bir yıl olmasını diliyorum. Sürekli siyasi müdahalelerle bir karmaşaya dönen eğitim sisteminin içinde bulunduğu durum, cumhuriyetin özünde yer alan laik, parasız ve bilimsel eğitimin önemini tekrar tekrar göstermekte. Çocuklarımızın hak ettikleri eğitimi alması hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu unutmamalıyız. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak da başlıca sorumluluklarımızdan birisidir.” şeklinde konuştu. Maltepe’deki kreşleri ve kız öğrenci yurdunu da yeni eğitim- öğretim dönemine hazır hale getirdiklerini ifade eden Köymen, bu hizmetleri ilerleyen yıllarda daha da geliştireceklerine değindi.

 ‘ZAFERLER İLE CUMHURİYET’İN TEMELLERİ ATILDI’

Zaferlerin de kurtuluşların da yegane amacının kalıcı barış olduğuna dikkat çeken Köymen “Andığımız o büyük zaferlerin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözü de bunun en büyük ispatıdır. Bugün başta Filistin olmak üzere dünyanın her yerinde devam eden çatışmalara karşı barış talebini daha çok büyütmeliyiz. Ölümün karşısında yaşamı insanlar, hayvanlar ve tüm canlılar için savunmalıyız. Bu vesileyle 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun” dedi.

SİVAS KONGRESİ’NDE KURTULUŞUN YOL HARİTASI ÇİZİLDİ

105 yıl önce 4 Eylül’de toplanan Sivas Kongresi’nde, alınan kararlar ile kurtuluşun ve kuruluşun yol haritası çizildiğine değinen Köymen sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bütün bu kongrelerin ve zaferlerin neticesinde 9 Eylül İzmir’in, 11 Eylül ise Bursa’nın kurtuluş yıldönümü kutlu olsun. 9 Eylül aynı zamanda temeli Sivas kongresinde atılan, kurtuluşun ve kuruluşun partisi, üyesi olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun yıldönümü. Mustafa Kemal Atatürk’ten bugüne kadar görev yapan ve yaşamını yitirmiş genel başkanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Yaşayan genel başkanlarımıza da emekleri için teşekkür ediyorum. 101 yıllık tarihin biz üyelere verdiği sorumlulukla son seçimlerde Türkiye’de sağlanan birinci parti olma başarısını ilk genel seçimlerde de sağlayacağız.”

12 Eylül’ün, ülkenin siyasal ve sosyolojik yapısını değiştiren darbenin yıl dönümü olduğunu anımsatan Köymen “Demokrasi ve hukuk devletinden kopuşun, ülkenin genç kuşaklarını yitirdiği bu gibi askeri müdahalelerin bir daha yaşanmamasını diliyorum. Bu darbeden tam 30 yıl sonra gerçekleştirilen anayasa değişikliği ile 15 Temmuz darbe girişimine sebep olan yapılanmanın da önünün açıldığını hatırlamakta yarar var. Yakın siyasi tarihimizin hepimize ders olmasını diliyorum. Demokratik hukuk devleti ve laik cumhuriyete sahip çıkmak, bu ve benzeri olayları bir daha yaşamamak için hayatidir” ifadelerini kullandı.

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ SEÇİMLERİ YAPILDI

Toplantıda Tarihi Kentler Birliği seçimlerinde asil üyeliğe Belediye Meclis Üyesi Songül Aybirdi, yedek üyeliğine Ozan Ekşioğlu oy çokluğuyla seçildi. Toplantı, meclis gündemindeki maddelerin ilgili komisyonlara görüşülmek üzere havale edilmesinin ardından sona erdi.