BELEDİYE

Maltepeli kadınların mezuniyet heyecanı

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, Gülsuyu-Gülensu Dayanışma Derneği’nce düzenlenen okuma yazma kurslarına katılarak eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadınlarla bir araya geldi.

Abone Ol

Toplumsal Kadın Hareketi Derneği kurucusu, televizyon yapımcısı ve yazar Hüsniye Kaya’dan eğitim alan Maltepeli kadınlar, düzenlenen törenle belgelerini Esin Köymen’den aldı.

Köymen, kadınları tebrik ederek mutluluk ve heyecanlarına ortak oldu. Mahalle çalışmalarında okuma yazma bilmeyen kadınların yaşadıkları zorlukları derinden hissettiğini ifade eden Başkan Köymen “Aslında sadece okuma yazma değil, bu bir dayanışma da aynı zamanda ve sosyalleşme alanı. Hepimiz evlerden dışarıya çıkmaya başladığımız ve dışarıdaki dünyayı fark etmeye başladığımız andan itibaren başka türlü bir insan olmaya başlıyoruz. Özgüvenimiz artıyor. Başka insanlarla kurduğumuz ilişkiler bizi başka türlü bir noktaya da götürüyor. Okuma yazma aslında bunun bir parçası. Birbirimizle sohbet ediyoruz ve birbirimize dokunuyoruz. En önemli tarafı paylaşım ama birbirimizin gelişmesine çok ciddi anlamda katkıda bulunmuş oluyoruz.” dedi. Hüsniye Kaya ise kadınların geçtiğimiz aralık ayında başlayan derslerinin  haziran başında sona erdiğini ve katılımcıların sınava girerek mezun olduklarını ifade ederek “Kadınlar sadece okuma yazma değil genel olarak matematik, tarih, coğrafya, genel sağlık ve genel kültür, din dersleri aldılar. Sadece okuryazar olmanın kadının bilgi ile donanmasına yetmeyeceğini düşünüyorum.” diye konuştu. Esin Köymen daha sonra kursa katılan kadınlara sertifikalarını sunarak hatıra fotoğrafı çektirdi.