Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Mayıs ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz oranını yüzde 50'de sabit tutma kararı aldığını açıkladı. Banka, son olarak Mart ayında faiz artırımı yapmış, ardından Nisan ve Mayıs aylarında oranı değiştirmeden sabit bırakmıştı.

PPK açıklamasında, Mayıs ayında enflasyonun ana eğilimindeki zayıflamanın geçici bir kesintiye uğradığı belirtildi. "Yakın döneme ilişkin göstergeler, yurt içi talebin halen enflasyonist düzeyde olmakla birlikte yavaşladığını teyit etmektedir" ifadesiyle, piyasalardaki duruma dair dikkat çekildi.

Çıldır Gölü esnafına ekonomik darbe Çıldır Gölü esnafına ekonomik darbe

Kurul, hizmet enflasyonundaki yüksek seyir, katılık, enflasyon beklentileri, jeopolitik riskler ve gıda fiyatları gibi etkenlerin enflasyonist baskıları sürdürdüğünü vurguladı. PPK, sıkı para politikasında kararlılık mesajını yineleyerek, "Yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtasıyla aylık enflasyonun ana eğilimini düşürecek ve dezenflasyon yılın ikinci yarısında tesis edilecektir" dedi. 

Editör: Yusuf Hakkı Doğan