31 Mart yerel seçimlerinde İBB adayı olarak Ekrem İmamoğlu'na kaybeden Murat Kurum, yeniden bakanlık görevine getiriliyor. Gazeteci Altan Sancar, Kurum'un bu göreve Emine Erdoğan'ın önerisiyle seçildiğini açıkladı. Bu gelişme, siyasi kulislerde büyük yankı uyandırdı.

Son dakika; Küçükçekmece’de dev ekranda maç iptal Son dakika; Küçükçekmece’de dev ekranda maç iptal

Murat Kurum, daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev yapmış ve birçok önemli projeye imza atmıştı. Yeniden bakanlık koltuğuna oturacak olan Kurum'un, görevine Mehmet Özhaseki’den boşalacak olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koltuğunda devam edeceği iddia edildi.

SANCAR: EMİNE HANIM ÖNERDİ

Altan Sancar'ın iddiasına göre, Kurum'un bakanlık görevine getirilmesinde Emine Erdoğan'ın önerisi etkili oldu. Bu önerinin, Kurum'un geçmişteki başarılı çalışmaları ve çevre projelerine verdiği önem nedeniyle yapıldığı belirtiliyor.

Siyasi analistler, Murat Kurum'un yeniden bakan olmasının, hükümetin çevre ve şehircilik politikalarında devamlılığı sağlaması açısından önemli olduğunu vurguluyor. Kurum'un bakanlık görevine başlamasıyla birlikte, önümüzdeki dönemde hangi projelere öncelik vereceği merakla bekleniyor.

Editör: Editör Yazar