BELEDİYE

Mobil Veteriner ile sokak hayvanlarına anında müdahale

Beyoğlu Belediyesi, yaralı ve hasta sokak hayvanlarına hızlıca müdahale edebilmek için Mobil Veteriner Ambulansını hizmete sundu

Abone Ol

Beyoğlu Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde önemli bir hizmete imza attı. Sokak hayvanlarına yönelik acil veterinerlik hizmeti sunacak olan Mobil Veteriner Ambulansı (MOBİLVET) Beyoğlu sokaklarında hizmet vermeye başladı. Bu yeni uygulama ile yaralı ve hasta sokak hayvanlarına hızlı bir şekilde müdahale edilerek, sağlıklarına geri kavuşmalarını sağlamak amaçlanıyor. Acil veteriner hizmeti ile hayvanların hızlıca tedavi edilmesi, toplum sağlığını koruma ve kaza risklerini azaltma noktasında da büyük bir önem taşıyor.

“CAN DOSTLARIN SAĞLIĞI VE YAŞAM HAKKI BİZE EMANET”

Projeyle ilgili yaptığı açıklamada Beyoğlu’nun tüm canlıların yaşam alanı olduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, “Yolda kanadı kırık bir kuş gördüğümüzde hep beraber tedavi etmek için çırpınan insanlarız. Beyoğlu'ndaki komşularımın bu konudaki hassasiyetini merhametini çok iyi bilen birisiyim. Beyoğlu'nda sokakların güvenliği bize emanet olduğu gibi can dostların sağlığı ve yaşam hakkı da yine bize emanet. Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Bugün Beyoğlu Komşularımla Beyoğlu için yeni bir hizmeti paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugünden itibaren Mobil Veteriner Ambulansı aracımız Beyoğlu'nun sokaklarında can dostlarımız için çalışmaya başlayacak” ifadelerini kullandı.

YUVAMIZ BEYOĞLU ÖĞRENCİLERİYLE BİRLİKTE SOKAK KEDİLERİ İÇİN MAMA DAĞITILDI

Beyoğlu Belediyesi ayrıca 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları günü kapsamında Yuvamız Beyoğlu Anaokullarında hayvan hakları konusunda gün boyu süren çeşitli etkinlikler düzenledi. Çıksalın ve Sütlüce bulunan Yuvamız Beyoğlu Anaokullarında 4 ve 5 yaş grubu öğrenciler ile birlikte okul bahçelerinde ve çevresinde sokak kedileri için mama dağıtımı gerçekleştirildi. Yuvamız Beyoğlu Anaokullarında hayvan haklarına duyarlı etkinliklerin eğitim yılı boyunca devam ettiği belirtildi.

HABER MERKEZİ