GÜNDEM

O terlik yeniden soruldu

Narin Güran cinayetinin sırrı çözülmeye çalışılırken kayıp terlik tekrar gündeme geldi. Tutuklanan Muhammed Kaya’ya Narin’in terliği soruldu

Abone Ol

Narin cinayetinde kayıp terlik yeniden gündem oldu. Olay günü ne yaptığın böyle anlatan Narin’in kuzeni Muhammet Kaya’ya, savcılık “Nevzat Bahtiyar’ı tanıyor musunuz" diye sordu. Kaya bu soruya, “Kendisi köylümüz olduğu için onu tanırım. Ben yaklaşık 3 yıldır şehir dışında yaşamaktayım. Bundan dolayı bilgim yoktur. Buraya da Uğurcan'ın düğünü için geldim” diye cevap verdi.

TERLİĞİ SÖYLEMEYİ UNUTTUM

Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcılığı, tutuklanmasına neden olan o eylemle ilgili şu soruyu sordu: Narin'in kaybolduğunun ertesi günü bulmuş olduğunuz terliğe ilişkin bilginizi söyleyiniz. Terliği nerede buldunuz ve terliği bulduğunuzu neden sakladınız? Kaya bu soruya, “Ben yolda araba ile yeğenlerime süt almak için seyir halindeyken Çarıklı yolunda terliği gördüm. Terliğin çingenelere ait olduğunu düşünerek, terliğe bakmadım. Sonra dönüşte aynı terlik yine yolun ortasındaydı. Terlik köyden 2.5 km uzaklıktaydı. Ben terliği alıp arabaya koydum. Araç kahverengi, 21 plakalıydı. Köye geldiğimde bir kargaşa vardı ve köydekiler bir odada jandarma görevlileri ile birlikte toplanmışlardı. Ben bu kargaşada terliği söylemeyi unuttum” diye cevap verdi.