GÜNCEL

‘Ömrünü partiye vermiş yoldaşımızla dün üye olanın iradesi aynı olamaz’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, gazetemize özel açıklamalar yaptı. Kayabaşı, parti tüzüğüyle ilgili radikal kararlar alınması gerektiğini ifade ederek “Bu iktidar yürüyüşünde daha güçlü bir örgüt için ömrünü partiye vermiş yoldaşlarımızın iradesini daha çok ön plana çıkaracak değişiklikler yapmalıyız” dedi.

Abone Ol

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde önemli başarılara imza atan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde çoğunluğu kazanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticileri, partilerinin iktidar yürüyüşünde olduğunu ve önümüzdeki süreçlerde neler yapması gerektiği konusunda fikirlerini beyan ediyor.

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı da gazetemize konuk olarak Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali’nin sorularını yanıtladı. Kayabaşı, “20-30 yılını partiye vermiş bir yoldaşımızla dün üye olan bir kişinin parti yönetimi için ortaya koyduğu irade eşit sayılmamalı. Ayrıca kadın ve gençlik kolları gibi yapılanmalarımızın kongrelerini de artık kaldırıp daha hızlı yol almalı ve iktidar yürüyüşünde ikinci yüzyılımıza yakışır işlere imza atmak için her zamankinden güçlü ve irade sahibi bir örgütle yola devam etmeliyiz” dedi.

Beyzade Kayabaşı’nın konuşması şöyle;

“UZUN SÜREDİR TÜZÜK ÇALIŞMAMIZ VAR”

Kurultay öncesi bir tüzük çalışmamız vardı. Şu an tüzükle ilgili hem il başkanlığımız hem genel merkezimiz hem de ilçe başkanlıkları danışma kurullarını yapıyor. Aynı zamanda örgüt üyelerine bununla ilgili bildirimler gönderecek ve düşüncelerini alacaklar. STK'lardan, derneklerden, birçok yerden, eğitim kurumlarından geri bildirimler toplanacak.

“RADİKAL KARARLAR ELZEMDİR”

Türkiye'nin birinci partisi olduk. Bu bir değişim rüzgarıdır, bir umut rüzgarıdır, bu bir iktidar rüzgarıdır. Parti içerisinde kurumsal gelişimimizi tamamlayabilmek adına ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin ikinci yüz yılına parti içindeki örgütlenmeyi sağlıklı bir şekilde yönetebilmek için tüzük değişikliğindeki radikal kararların elzem olduğunu düşünüyorum. Aynı başarının ve aynı sonuçların örgütün talepleri doğrultusunda yapılması gerektiğine inanıyorum.

“AKTİF VE PASİF ÜYE AYRIMINI YAPMALIYIZ”

Dönemsellik mesela, milletvekilliğinden tutun ilçe başkanlığına kadar, belediye başkanlığına kadar dönemsellik kurallarının getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kurultay sürecine kadar üye yapılanmasında aktif üye ve pasif üye dediğimiz şey belirlenerek, burada iradenin belli kriterler doğrultusunda üyeye verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Seçilme hakkı var ama seçme hakkının birtakım kriterleri olması gerekiyor. Partide geçirdiği zaman, partide aldığı eğitimler gibi faktörlere dayanmalı.

“ÖMRÜNÜ VERENLE YENİ ÜYENİN İRADESİ AYNI OLAMAZ”

Partiye yıllardır emek vermiş bir partili ile partiyi henüz tanımayan kişinin iradesi arasında fark olması gerekiyor. Sadece bir ilçe başkanını seçerken kurultay delegelerini, il delegelerini ve genel başkanımızı da seçiyoruz. Bu yüzden üye yapılanmasının sağlıklı bir zeminde ve kontrol altında olması gerekiyor ki, mahallelerdeki delege seçimleri kurultaya kadar doğru bir iradeyle gitsin.

“MÜCADELE ETMEMİZ GEREKEN PARTİ İÇİ DEĞİL, PARTİ DIŞIDIR”

Diğer bir konu ise, kadın ve gençlik kollarının kaldırılması gerektiği konusundaki düşüncemdir. Bu partide kadın ve gençlik kongreleri, diğer kongrelerle beraber düşünüldüğünde, ilçe örgütlerindeki kongreler, il kongreleri ve genel merkez kongreleri, içimizdeki enerjiyi ve sinerjiyi boşa harcıyor. Mücadele etmemiz gereken alan parti içi değil, parti dışı olmalı. Bu süreçler partide çok zaman alıyor ve partideki ayrışmalara neden oluyor. Bu ayrışmaları ortadan kaldıracak süreç kadın ve gençlik kollarının kaldırılmasıdır.

“YÜRÜTTÜĞÜMÜZ ÇALIŞMA ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİME HAZIRLIK”

Görev aldıktan sonra bir takım sözler verdik ve o sözleri gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımızı, meclis üyelerimizin, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın çalışmalarını örgütümüzün takip etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu süreç, sadece parti içi çalışma değil, aynı zamanda önümüzdeki seçimlerle ilgili bir hazırlık sürecidir.

Biz seçime hazırız ve bunu daha da güçlü kılabilmek için sahadayız. Fikir olarak verdikleri düşüncelerle beraber eylemde de katkı sunmaları gerektiğini buradan ifade etmek istiyorum. İyi bir örgüt, partinin seçim süreçlerine hazır olan, sürekli sahada olan ve enerjisini başarıya, fikirlere, düşüncelere ve projelere odaklı çalıştıran yönetimlerin siyasi partilerde başarı getireceğine inanıyorum.

“BİR AN ÖNCE SEÇİM OLSUN İSTİYORUZ”

Örgütümüz gerçekten dinamik ve aktif bir örgüttür. Daha üç ay öncesine kadar hem sandıklarda hem de sahada çok ciddi emekler vermiş ve çalışmalar sergilemiştir. Bu yüzden biz yarın bile seçime hazır bir örgütüz ve bunu da bekliyoruz. Bir an önce seçim olsun, aksi halde insanlar geçinemiyor.