BELEDİYE

Ovalıoğlu Hızır Lokması’na ortak oldu

Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Muharrem ayının 10’uncu gününde Alevi yurttaşların Hızır Lokması’na ortak oldu.

Abone Ol

Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Muharrem ayının 10’uncu gününde; Alevi Dernekleri Federayonu Başkanı Zeynel Abidin Koç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Başkan Vekili Gökhan Gümüşdağ, CHP Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, CHP Bağcılar İlçe Başkanı Caner Salma, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve İBB meclis üyeleri ile Bağcılar Cemevi’nde Hızır Lokması’na katıldı.

“KERBELA ŞEHİTLERİ’NİN MÜCADELESİ BİZE REHBERLİK EDİYOR”

Bağcılar Cemevi’nde ilgiyle karşılanan Ovalıoğlu, Muharrem ayının manevi atmosferine vurgu yaparak, “Tüm inanç ve değerlerimizle eşsiz bir mozaiğin parçalarıyız. Yüzyıllardır farklılıklarımızla bir arada yaşayabiliyorsak bu; sizin gibi ilkelerinden, inancından, barıştan ve kardeşlikten ödün vermeyenlerin başarısıdır. Hazreti Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişinin yasında Kerbela Şehitleri’ni anmak bize hak ve hukuk yolunda rehberlik etmektedir. Onun mücadelesi, insanlık için bir direniş ve hak arayışıdır” dedi.

CUMHURİYET DEĞERLERİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Sözlerine Cumhuriyet değerlerinin önemiyle devam eden Ovalıoğlu, “Cumhuriyetimizi adaletle yaşatmak, güçlendirmek ve Ata’mızın aydınlık ve kalkınmış bir Türkiye idealine ulaşmak için hep birlikte fedakarlıkla ve var gücümüzle çalışıyoruz. Bu vesileyle Hazreti Hüseyin’in şehadetinin bizleri bu yolda yeniden düşünmeye sevk etmesini; insanı, yaşamı ve elimizdeki değerlerin kıymetini anlamamıza aracı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından edilen duayla birlikte Hızır Lokması paylaşıldı.