3.SAYFA

Polisi şehit eden Yunus Emre Geçti'nin ifadesi paylaşıldı

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti’nin ifadesi ortaya çıktı. Ayrıca Geçti'nin avukatı birçok neden öne sürerek cezada indirim talep etti.

Abone Ol

Türkiye'yi sarsan olayla ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ümraniye'de polisin belindeki silahı aldığı iddia edilerek Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin ifadesi paylaşıldı. Geçti'nin avukatı yapılan savunmada indirim talep etti.

İFADESİ PAYLAŞILDI

Yunus Emre Geçti'nin ifadesi;

- Ben 5 ay öncesine kadar uyuşturucu madde kullanıyordum. Daha öncesinde bonzai ve esrar içiyordum. Beni Dudullu karakoluna polisler götürdü. Ben Ihlamurkuyu mahallesinde sokakta oturuyordum. Sonra karakola gittik. Hırsızlık konusu ile ilgili bize teşhis yaptırdılar.

- Ben oradan anneme yardım etmek için çıktım. İfademiz alındığı için ben kaçtım zannetmedim. Eve doğru normal minibüs ile gittim. Eski vergi dairesi üzerinde hasımlarıma denk geldim. Bana saldırdılar. Enes Polat, Eray Polat. Ahmet Polat. Azat Polat'dı. Bana saldırıp cebimden telefon ve paramı aldılar.

- Eve giderken hasımlarımla karşılaştım. Bana saldırdılar. Cebimden telefonumu ve paramı aldılar. Çıktığım kızın ağabeyleriydi. O esnada sivil araba gelmiş. Ben bu şahıslardan dayak yerken yerde silah gördüm. Annemin ‘Vuruldum’ diye çığlığını duydum. Orada bir varil vardı. Oradan bir silahın ucunu gördüm. Onların polis olduğunu görmedim. Üzerinde üniforma olduğunu sonra kameralardan izleyince fark ettim. O varile doğru 2 el ateş ettim. Silahı orada bıraktım ve evime doğru yürüdüm.

- Ben karşımda kadın olduğunun da farkına varmadım. Diğer yaralıları da ben yaralamadım. Ben kimseden silah almadım. Yerde gördüm. Suçlamayı kabul etmiyorum. Kasten suç işlemedim.

AVUKATI 'MEŞRU MÜDAFAA' DEDİ

Şüphelinin avukatı, hakimlikte yaptığı savunmada müvekkilinin şehit Şeyda Yılmaz'ı öldürme kastı olmadığını, olayın aniden geliştiğini, şüphelinin kendisinin ve annesinin de yaralandığını söyleyerek, "Yerde görmüş olduğu silahı meşru müdafaa kapsamında ateş etmiştir. Öldürme kastı yoktur" dedi.