GÜNDEM

Sanki çocuğunun düğününe çağırıyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kendisine söz verilmediğini belirterek İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya tepki gösterdi. Özel İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya, "Yerlikaya, çocuğunun düğününe çağırsa misafir gideyim de burası babasının yeri, evladının cemiyeti değil" tepkisinde bulundu

Abone Ol

Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde bayram kutlamalarına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kendisine söz verilmediğini belirterek İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya tepki gösterdi. Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya, "Yerlikaya, çocuğunun düğününe çağırsa misafir gideyim de burası babasının yeri, evladının cemiyeti değil. Burası Türkiye Cumhuriyeti'nin yeri. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin genel başkanı sana kendini ezdirir mi?" ifadesini kullandı.

Olayın ayrıntılarını anlatan Özel, “Bayrak, İstiklal Marşı, yürek tek. Resmi törenlerin programı geldi, mahcup şekilde aradılar. 'Sayın Genel Başkanım protokol konuşmalarında sözünüz yok' dediler. 'Amasya'ya gittik vardı, Türkiye'nin dört bir yanına gidiyoruz var. Niye yok, vali bey korkuyor. Korksun. Bakandan emir bekliyor, sorsun. Normalde buraya bakan gelmiyor biliyorsunuz. Ben gelince önce Spor Bakanı, sonra İçişleri Bakanı geliyor... Ana muhalefet partisi protokolde üçüncü sırada. Yerlikaya, çocuğunun düğününe çağırsa misafir gideyim de burası babasının yeri, evladının cemiyeti değil. Burası Türkiye Cumhuriyeti'nin yeri.  Ben emekli öğretmen çocuğu Özgür Özel olarak, Manisalı eczacı olarak geleyim oturayım. Ama Türkiye'nin son seçimlerinde birinci partisinin genel başkanı, genel seçimlerde Anayasa'da tarifli ana muhalefet lideri, Türkiye'nin birinci partisi olarak sen gel otur biz konuşalım, sen dinle. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin genel başkanı sana kendini ezdirir mi?  Özel kalemlerinden şimdi arıyorlar aman genel başkan gelsin. Geleceğim, geleceğim. Neymiş orada oturacakmış. Oturun Ali Bey oturun, bu sene oturun, Allah nasip ederse seneye de oturun. Sonra yerinizde yeller eser” dedi. Özel sözlerini şöyle sürdürdü: Her türlü suça bulaşan gelmişler şimdi Atatürk'ün partisini Dumlupınar'da konuşturmayacaklar. Konuşmasını biliriz de. Devlet töreninde bize yakışmaz. Yoksa partililerimiz diyor ki ‘Biz gidelim orada seni konuşturmasını biliriz.’ Hepsi burada partililerin, binlerce kişiyiz. Ama bize yakışmaz. Onlar bunu istiyor. Tansiyon yükselsin. Kutuplaşma olsun. Eskisi gibi aç bıraktıkları bile onlara oy versin. Neden? Kavga var. CHP - AK Parti çatışması var. Olmayacak arkadaşlar. Boşa beklersiniz.”