EKONOMİ

Seçim için asgari ücrete ara zam olacak mı?

Abone Ol

Seçim tarihinin kesinlik kazanmasının ardından asgari ücret ara zam için detaylar merak ediliyor. Seçim öncesi asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına ara zam yapılacağı iddiaları giderek güçleniyor. 2023 seçim öncesi ara zam yapılır mı, Yapılırsa ara zam oranı yüzde kaç olur? 

2022 Temmuz ayından itibaren geçerli olacak asgari ücret ara zam yapılmıştı. 2023 yılı için asgari ücrete yüzde 55 oranında, emekli ve memur maaşlarına ise yüzde 30 oranında yapılan zammın hemen ardından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şartlar beklentinin dışında gelişirse bu oranları yeniden gözden geçireceklerinin duyurusunu yaptı.

Asgari ücrete ara zam beklentisi oluşunca konu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na gitti. Bakan Vedat Bilgin ise yakın geçmişte yaptığı açıklamalarda asgari ücrete ara zam düşüncelerinin olmadığını aktardı.

ERDOĞAN’IN MESAJLARI DÜŞÜNDÜRTTÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerekli düzenlemeleri yapmaktan geri durmayacaklarına yönelik verdiği mesajdan sonra asgari ücrete, emekli ve memur maaşlarına ara zam yapılma beklentisi giderek artıyor.

ALIM GÜCÜ YİNE DÜŞTÜ
Ekonomide yaşanan gelişmeler, alım gücünü düşürdü ve yeni bir zammın gerekli olduğu fikrini bir kez daha gündeme getirdi

NİSAN VEYA MAYIS AYINA DİKKAT
Gündeme gelen zam konusundan hareketle kulislerden edinen bilgilere göre asgari ücrete, emekli ve memur maaşlarına minimum yüzde 5-15 oranında bir zam yapılması, bu ara zammın da Nisan, Mayıs aylarında açıklanması bekleniyor.

BÜTÇE DENGESİNİN GÖZETİLMESİ GEREKİYOR
Ancak her ne kadar kulislerden sızan bilgiler ara zammın yapılma ihtimalinin yüksek olması yönünde olsa da son kararı yapılacak mali çalışmalar ve bütçe disiplini belirleyecek. Yapılması planlanan ara zammın Temmuz zamlarından ayrılması, oluşan enflasyon farkının yanında refah payının verilmesi, asgari ücrete bir zammın daha verilebilmesi de yine masadaki konular arasında yer alıyor.