BELEDİYE

Sefaköy esnafı nefes alamıyor!

Küçükçekmece Sefaköy’deki esnafın çilesi bitmiyor. Ana cadde üzerindeki bitmeyen çalışmalarla mağdur olan esnafa ikinci darbe de trafik cezaları oldu.

Abone Ol

İstanbul’un en yoğun ilçelerinden biri olan Küçükçekmece’de yer alan Sefaköy’de esnafın yüzü bir türlü gülmüyor. 31 Mart yerel seçimlerinden önce başlayan yol çalışmaları Ekim ayına girmeye hazırlandığımız bu günlerde halen bitmiş değil. Bitmeyen yol çalışmaları nedeniyle esnaf defalarca elektriksiz kaldı ve işi çok büyük oranda aksadı. Bunlar yetmezmiş gibi Halkalı Caddesi üzerindeki sıkı trafik denetimi ve günlük hayatı zorlaştıran uygulamalar da eklenince Sefaköy’de her şey adeta esnafın iş yapmasına karşı hazırlanmış bir sahne gibi oldu.

TRAFİK POLİSLERİNİN CEZA MESAİSİ

Trafik polis ekipleri cadde üzerinde sabahın erken saatlerinden itibaren devriye gezerek sadece birkaç dakika park eden araçlara bile ceza kesiyor. Cadde üstündeki esnaf, “müşteri arabayı iki dakika bırakıp bir soru bile soramıyor” diyor.

Loading...

HEM YOL DARALTILDI HEM DE GÖZ AÇTIRILMIYOR!

Yol kenarında bulunan çöp konteynerlerini kaldırıma aldıran kaymakamlık, ana caddenin bir tarafını trafiğe kapattı. İş yerlerine mal indirmek için dahi durmak zorunda kalan araçlara ceza kesildiği için hem esnaf hem de müşteriler şikayetçi. Sürücüler de kaldırımı kullanan vatandaşlar da bu durumdan rahatsız. Uygulama, toplumun büyük kesimini rahatsız ederken, beklenti uygulamanın iptal edilmesi yönünde. Trafik akışını rahatlatmak amacıyla gerçekleştirildiği söylenen araç park yasağının ise trafiğe hiçbir katkısı olmayacağını belirten cadde esnafı, daralan şerite derhal çözüm bulunmasını istiyor.

İki şerit akan trafik, çıkışta tek şeride düşüyor. Kısa süreli park yapan araçlara anında ceza kesilmesi ve kaldırımdaki yaya yolunun da daralması esnafı zor durumda bırakıyor. Fazıl Anıl Kılıçlı