3.SAYFA

Sefaköy'de Metrobüs Kazası: 1 Ölü, 45 Yaralı

İstanbul Sefaköy'de meydana gelen metrobüs kazasında bir kişi hayatını kaybetti, 45 kişi yaralandı. Kazanın ardından 2 şoför ve 1 denetim amiri gözaltına alındı.

Abone Ol

Kazanın Detayları Küçükçekmece'de, Beylikdüzü yönünde ilerleyen bir metrobüs, Sefaköy'de kontrolden çıkarak karşı yönden gelen başka bir metrobüse yandan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle metrobüs bariyerlere savruldu. Olay yerinde polis, itfaiye ve sağlık ekipleri hemen müdahale etti. İtfaiye, metrobüsün altında kalan iki kişiyi kurtardı.

Kimlik Tespiti Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve kazada ölen kişinin 22 yaşındaki Ferhat Uçar olduğunu açıkladı. Çebi, "Maalesef bir vatandaşımızı kaybettik. Ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum," dedi.

Vali ve İBB Başkanı'ndan Açıklamalar İstanbul Valisi Davut Gül, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek yaralıları ziyaret etti ve "Kazada 49 kişi etkilendi, 1 kişi hayatını kaybetti, 45 yaralının tedavisi sürüyor," açıklamasını yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise kazadan duyduğu üzüntüyü belirterek, "Hayatını kaybeden hemşehrimize rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Soruşturma devam ediyor," dedi.

Seferler Durdu Kaza nedeniyle metrobüs yolunda çift yönlü seferler aksadı ve uzun araç kuyrukları oluştu. Kaza sonrası metrobüs hattı geçici olarak kapatıldı. Kazada yara almadan kurtulan yolcular, yürüyerek duraklara ulaşmaya çalıştı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.