Şeffaf plaklar, günümüzde gelişmiş ortodonti tedavileri içinde en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Estetik ortodonti tedavisi olarak da değerlendirilen şeffaf plak tedavisi, her yaştan hastaya uygulanabilir. Uzman ortodontistlerin uyguladığı bu yöntem, gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucu başlatılan bir tedavidir. Şeffaf plak tedavisine başvuran hastanın, ağız ve diş yapısında bir engel bulunmaması durumunda, hastanın onayı ile tedaviye başlanabilir.

Kişiye özel çözümler sunan şeffaf plaklar, güzel gülüşlere kavuşmanın en hızlı yollarından biridir. Siz de özgürce gülümseyebilmek için Şeffaf Plak Dünyası ile iletişime geçebilirsiniz.

Klima sorunu çözülmeyen otel müşterisi yatağı yemekhaneye götürdü Klima sorunu çözülmeyen otel müşterisi yatağı yemekhaneye götürdü

Şeffaf Plak Nedir?

Şeffaf plak, dişlerin yapısı ve görünümünde değişim yaratan gelişmiş bir tedavi yöntemidir. Bu tedavinin diğer ortodonti tedavileri ile karşılaştırıldığında, daha yeni olduğunu söylemek mümkündür. Ancak, 30 yılı aşkın bir süredir uygulandığı için ortodontide yerleşmiş bir uygulamadır.

Şeffaf plak tedavisinde; çapraşık dişlerin düzeltilmesi, hizalanması ve çenenin yeniden yapılandırılması hedeflenir. Şeffaf plak tedavisi, geleneksel ortodonti tedavilerine göre birçok açıdan daha avantajlı olabilir. Şeffaf plakların metal diş telleri ya da braketlerin aksine daha konforlu ve estetik bir görünüm sunması, bu avantajlar içinde en önemlileridir. Tedavi süresinin daha kısa olması ve günün belirli saatlerinde hastanın şeffaf plakları çıkarabilmesi de, sunduğu diğer avantajlar arasında yer alır.

Şeffaf Plak Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

Hastalar, şeffaf plak tedavisinin hangi durumlarda uygulanacağı yönünde araştırma yapar. Şeffaf plak günümüzde neredeyse her yaştan hastaya uygulanabilir. Kişiye özel bir uygulama olduğu için tedavi; hastanın ihtiyaçlarına ve yaşına uygun olacak şekilde yapılandırılır. Bu aşamada uzman ortodontistin görüşü alınarak uygulamaya geçilir.

Çocuklarda Şeffaf Plak Tedavisi

Çocuklarda diş yapısı bozukluğu sık rastlanan bir durumdur. Bebeklikten itibaren biberon kullanımı, parmak emme, beslenme alışkanlıkları ve genetik duruma bağlı olarak dişlerde çarpıklık ortaya çıkabilir. Çarpıklaşmanın erken yaşlarda önüne geçmek için çocuklarda şeffaf plak tedavisine başvurulur. 5-6 yaşından itibaren ortodondistin muayanesi sonrasında uygun gördüğü takdirde çocuklarda ortodonti uygulaması gerçekleştirilebilir.

Gençlerde Şeffaf Plak Tedavisi

Gençler için dış görünüm oldukça önemlidir. Estetik duruşa önem verilen ergenlik döneminde, ortodonti tedavileri de oldukça yaygındır. Ergenlerde ve gençlerde estetik kaygıyı tamamen ortadan kaldırabilmek adına, şeffaf plak uygulamalarından yararlanılır. Bu uygulamada metal diş teli gibi dışarıdan görünen tedavinin aksine dışardan görünmeyen şeffaf plaklar kullanılır. Ergen ve genç hastalar, şeffaf renkteki plaklar sayesinde estetik bir kaygı yaşamadan dişlerinin düzelmesini sağlayabilir.

Yetişkinlerde Şeffaf Plak Tedavisi

İlerleyen yaşlarla birlikte dış görünümünden memnun olmayan yetişkinler, şeffaf plak uygulaması ile istediği görünüme kavuşabilir. Günümüze özellikle yetişkinler tarafından çok tercih edilen şeffaf plaklar, güzel gülüşlere kavuşmanın güvenli yollarından biridir. Yetişkin ortodonti tedavisi iş, okul ya da genel yaşamı kesinlikle etkilemez.

Hamileler Şeffaf Plak Kullanılabilir mi?

Hamilelikte diş tedavisi hassasiyet gerektiren konulardan biridir. Hamilelik sürecinde birçok tedavi uygun görülmese de, genellikle ortodonti tedavileri engel olarak görülmez. Şeffaf plak uzman ortodontist gözetiminde uygun bulunduğu takdirde hamileler ve emziren annelere uygulanabilir.

Seffafplakdunyasi.com’un Hamilelikte Diş Sağlığı İçin Bilinmesi Gerekenler başlıklı blog yazısını inceleyerek ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Editör: Editör Yazar