GÜNDEM

Sicilya Açıklarında Lüks Yat Fırtınaya Yenik Düştü!

Sicilya açıklarında lüks bir yat, korkunç hava koşulları sonucu battı. Olay, 56 metrelik İngiliz bayraklı lüks yat Bayesian’ın, Pazartesi sabahı erken saatlerde şiddetli bir fırtınaya yakalanmasıyla başladı. Yat, Palermo'nun doğusundaki Porticello limanının dışındaki deniz yatağına demirlemişti.

Abone Ol

Fırtına o kadar güçlüydü ki, deniz üzerinde hortumlar ve dönen hava sütunları oluştu. Tanıklara göre, fırtına başladığında yatın çapasının aşağıda olduğu, bu nedenle 72 metrelik alüminyum direğin ikiye bölündüğü ve geminin dengesini kaybederek battığı bildirildi. Yat, yerel saatle yaklaşık 05:00'te suyun altına gömüldü.

Fırtına geçtikten sonra bir balıkçı teknesinin kaptanı, yatın kaybolduğunu fark etti. İşaret fişeği gördüklerinde, yardım için pozisyona gittiler ve bir cankurtaran salını buldular. Bazı kurtulanları tekneye aldılar, ancak birçok insan hâlâ kayıptı. Bir başka tanık, yatın batışını kendi gözleriyle gördüğünü belirtti.

Olayda kurtulanlardan biri olan İngiliz turist Charlotte Golunski, yaşananları ve nasıl hayatta kaldıklarını anlattı. O ve ailesi yat battığında güvertede bulunuyordu ve suya atıldıktan sonra kızını boğulmaktan kurtardı. "Dünyanın sonu gibi hissettik," diyen Golunski, kızını su üstünde tutarak boğulmasını engellediğini söyledi.

Yatta toplamda 12 yolcu ve 10 mürettebat olmak üzere 22 kişi bulunuyordu. Şu ana kadar bir ceset çıkarıldı; bu kişinin aşçı olduğu ve kimliği henüz doğrulanmadı. Kayıp altı kişi arasında, İngiliz teknoloji girişimcisi Mike Lynch, kızı Hannah, Morgan Stanley International bankası başkanı Jonathan Bloomer ve avukat Chris Morvillo bulunuyor. Kayıp kişiler arasında dört İngiliz vatandaşı ve iki Amerikalı var.

Sicilya'nın sivil koruma ajansına göre, Bay Lynch'in eşi Angela Bacares kurtarıldı ve sekiz kişi hastanede tedavi görüyor. Charlotte Golunski, kocası ve kızı da kurtarıldı ve sağlık kontrolleri için hastaneye kaldırıldılar. Yatın çoğunlukla İngiliz yolculara sahip olduğu, ancak aynı zamanda Yeni Zelanda, Sri Lanka, İrlanda ve İngiliz-Fransız vatandaşlarının da bulunduğu bildirildi.