29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladılar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladılar

Silivri Belediyesi, Değirmenköy Mahallesi’nde düzenlediği Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreni ile bölgedeki çiftçilere destek oldu. Tarım ve hayvancılığın önemine dikkat çeken Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, törende mikrofonumuza özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Balcıoğlu, tarım ve hayvancılığın sürdürülebilir kalkınma açısından kritik olduğunu vurgulayarak, "Bu topraklarda üreteceğimiz her ürün, hem yerli üreticiyi destekleyecek hem de ülkemizin tarım sektöründe kendi kendine yetebilmesine katkı sağlayacak. Yerli ve milli tohumların kullanımı, bu sürecin en önemli unsurlarından biri. Silivri Belediyesi olarak çiftçilerimizin yanında olmaya, onlara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz," dedi.

Törene katılan çiftçiler, dağıtılan yerli tohumluk arpayla üretim maliyetlerinin azalacağını ve ürün verimlerinin artacağını belirterek, belediyeye teşekkürlerini iletti.

Silivri Belediyesi’nin, tarımsal faaliyetlere verdiği destekle hem bölgesel kalkınmayı teşvik etmeyi hem de yerli üreticilerin daha güçlü bir konuma gelmesini hedeflediği açıklandı.

Editör: Editör Yazar