GÜNDEM

Şişli'de Şok Hazine Avcıları: Rum Mezarlıklar Talan Edildi!

İstanbul’un Şişli ilçesindeki Rum Ortodoks Mezarlığı'nda, 6 metre derinliğinde kaçak kazı yapan 4 defineci suçüstü yakalandı! Şüphelilerin evlerinde definecilikle ilgili belgeler, patlayıcı maddeler ve tarama cihazları ele geçirildi. Gömü ararken yakalanan zanlılar, ibadethane ve mezarlıklara zarar verme suçundan yargılanacak!

Abone Ol

İstanbul’un Şişli ilçesindeki Feriköy Mahallesi’nde bulunan Rum Ortodoks Mezarlığı’nda kaçak kazı yapan 4 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Gece saat 04.50 sıralarında gerçekleştirilen operasyonda, şüphelilerin bir mezarı 6 metre kadar kazdığı tespit edildi. Olay yerinde 48 çömlek parçası, 6 pet şişe, 1 cam kavanoz ele geçirilirken, şüphelilerin iki araçla Küçükçekmece’den geldikleri belirlendi.

Gözaltına alınan V.Ş, N.S, M.A ve A.A’nın ikametlerinde yapılan aramalarda ise definecilikle ilgili 48 sayfalık doküman, kaya kırmada kullanılan 6 patlayıcı madde, alan tarama cihazı, kroki ve havalı tabanca bulundu. Şüphelilerin, mezarlıkta gömü olduğuna inanarak kazı yaptıkları, ancak herhangi bir materyale ulaşamadıkları öğrenildi. İbadethane ve mezarlıklara zarar verme suçundan haklarında soruşturma başlatıldı