Sivas Tanıtım Günleri Kâğıthane’de üç gün süren etkinliklerin ardından büyük bir coşkuyla sona erdi. Yüz binlerce İstanbullu Sivas’ın kültürel ve tarihi zenginliklerini yakından tanıma fırsatı buldu.

Kâğıthane Belediyesi, Sivas Platformu ve İstanbul Sivas Konfederasyonu tarafından düzenlenen etkinlikte ziyaretçiler Sivas’a özgü el sanatlarından yöresel lezzetlere, folklor gösterilerinden turistik tanıtımlara kadar birçok farklı aktiviteyi deneyimleme şansı buldu.

Silivri'de kaçak yapılarla mücadele sürüyor Silivri'de kaçak yapılarla mücadele sürüyor

Etkinlikte özellikle Sivas'ın en lezzetli tatları; Sivas köftesi, Sübüra, Hingel, Peskütan Çorbası, Sivas Kebabı, Kıymalı Patatesli Kömbe Patlıcan Pehli, Sivas Ketesi, Divriği Pilavı ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sivas’ın meşhur kangal köpekleri de alanda sergilendi. Başta Âşık Veysel olmak üzere Sivaslı halk ozanlarının en unutulmaz eserleri de etkinlik boyunca seslendirilerek ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı.

İstanbullular üç gün süren etkinliklerde Sivas'ı yakından tanıma fırsatı bulurken İstanbul'da yaşayan Sivaslılar bir nebze de olsa memleket hasretini giderdiler. Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de etkinliklerde hemşehrileriyle bir araya geldi. Vatandaşlar etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Öztekin'e teşekkür ettiler.

Kapanış konuşmasında Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin; “Sivas’ın tarihini, kültürünü, lezzetlerini ve değerlerini burada İstanbullularla buluşturmak bizim için çok önemliydi. Yüz binlerce vatandaşımızı ağırladık, Sivas’ın güzelliklerini paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Giresun, Hatay ve Bitlis gibi şehirlerimizi de burada ağırlayacağız. Kültürlerimizi bir araya getirmek ve bu zenginlikleri paylaşmak en büyük amacımız ”dedi.

Editör: HABER MERKEZİ