İktidar bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan üzerinden bir çağrı yaparak resmen belediyelerden alacaklarını istedi. Işıkhan, "Bu noktada yapılması gereken neyse, usulüne uygun şekilde duruma müdahale edilmesi gerekiyor. SGK'ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor" dedi.

IŞIKHAN ÖDENENLERİ HATIRLATTI

Bakan Işıkhan, SGK'nin 85 milyon vatandaşın hastane, ilaç ve diğer tedavi harcamalarını karşılayıp, 16 milyon emeklinin aylık ve bayram ikramiyelerini ödediğini anımsattı.

Işıkhan şöyle devam etti;

Esenyurtlu çocukların eğitim temelleri atılıyor Esenyurtlu çocukların eğitim temelleri atılıyor

"31 Mart yerel seçimlerinden önce SGK'ye prim borçları biriken belediyelerin olduğuna dikkati çekmiş ve belediyelerin borçlarını ödemesi için bir çağrı yapmıştık. Bunu sözde bırakmadık, SGK aracılığıyla tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. Bazı belediyeler bu çağrılarımızı dikkate alıp borçlarını ödeme iradesi gösterdi. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak bunca uyarıya rağmen hala harekete geçmemiş olan belediyelerin sayısı da ne yazık ki oldukça fazla"

NEDEN ŞİMDİ?

Sosyal medyada birçok vatandaş, yerel seçimlerden sonra CHP'nin AKP'den daha çok belediye kazanması ve ciddi şekilde oy farkını açmasının bununla ilgisi olduğunu düşünüyor.

Editör: Editör Yazar