EKONOMİ

Son dakika; Sigaraya yeni zam geliyor

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar'ın yaptığı son dakika açıklamasına göre, temmuz ayında sigara fiyatlarına yapılan zamların ardından ağustos ayında bir zam gelecek.

Abone Ol

Tele1'in haberine göre Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, zam miktarının 4-5 lira civarında olacağını açıkladı. Dündar, mevcut zamların rekabet nedeniyle tam olarak yansıtılmadığını ve temmuz ayında beklenen zammın 8-9 TL olması gerektiğini söyledi. Ancak Philip Morris grubunun fiyat listesinde daha düşük bir artış yapmasının, diğer markaların zammı ertelemesine neden olduğunu belirtti.

"BİZE İKİ KERE İŞ YAPTIRMIŞ OLACAKLAR"

Zammın ertelenmesi sebebiyle tekel bayi işletmecilerinin zor durumda kaldığını belirten Dündar, şunları söyledi:

“Ortalama 4-5 TL zam gelecek. Ağustosun ilk iki haftası içinde gelecek. Firmalar henüz hazırlıklarını bitirmediler. Normalde ilk yapılan 8-9 TL’lik zamlar vardı, asıl yapılması gereken zam miktarı oydu. JTI, daha önce açıkladı fiyatları. Marlboro da sektörün lideri, uyuzluk olsun diye düşük açıkladı fiyatları. Normalde ilk yapılan zam ÖTV oranında yapılacak zamdı. Zaten bu zammın 1 ay içinde gelmesini bekliyorduk. Bize iki kere iş yaptırmış olacaklar. Fiyatları değiştirdik, bir daha değiştireceğiz, etiket güncellemesi ile uğraşacağız."