SPOR

Sporun tabana yayılması amatör sporlar ile mümkün

Basın Platformu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Başkanı Ali Düşmez’i makamında ziyaret etti. Düşmez, Türkiye genelinde amatör sporun durumunu ve TASKK'ın faaliyetlerini değerlendirdi.

Abone Ol

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Başkanı Ali Düşmez, Mehmet Remzi Tanış’ın başkanlığındaki Basın Platformu’nu makamında ağırladığı. Gazetecilerle sohbet eden Düşmez yaptığı açıklamada, TASKK'ın kuruluş sürecinden, amatör sporun bugünkü durumuna kadar pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. 70'li yılların sonunda kurulan TASKK'ın 81 ilde faaliyet gösterdiğini belirten Düşmez, bu oluşumun büyük bir değer taşıdığını vurguladı.

“BÜNYEMİZDE 28 BİN TAKIM VAR”

Düşmez, "81 ilde bu oluşum gerçekleştirildi. 350 bin civarında futbolcu, 7 bine yakın kulüp ve bu kulüplerin yaş gruplarındaki takımlarını düşündüğümüzde 28 bin takım yer alıyor bünyemizde" dedi. Bu geniş kapsamlı yapının, Türkiye genelindeki amatör sporun gelişimine önemli katkılar sağladığını ifade etti.

“ÖNEMLİ OLAN İŞ YAPMAK VE YARARLI OLABİLMEK”

10 dönemdir TFF'de yer alan Ali Düşmez, uzun yıllar futbol oynadıktan sonra yöneticiliğe başladığını belirtti. Yeniköy Spor Kulübü’nde yıllarca başkanlık yapan Düşmez, Türk futboluna olan bağlılığını şu sözlerle dile getirdi: " Uzun yıllar futbol oynadıktan sonra yöneticiliğe başladım. Futbola gönül vermiş bir iş insanıyım. Yeniköy Spor Kulübü'nde 20 yıl başkanlık yaptım. TFF'deki maceram ise Levent Bıçakçı'nın yönetiminde yedek üye olarak başladı. Yedek listeleri sayarsak toplam 10 dönemdir TFF yönetimindeyim. Ancak önemli olan yönetimde olmak değil, iş yapmak ve yararlı olabilmek."

Ali Düşmez, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu olarak, sporun tabana yayılmasını ve genç yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlamak için önemli adımlar atmaya devam edeceklerini ifade etti. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ