BELEDİYE

Srebrenitsa’nın acısı Bayrampaşa’da hissedildi

Bundan tam 29 yıl önce Bosna Savaşı sırasında Srebrenitsa’da soykırıma uğrayan binlerce masum Boşnak Müslüman, Bayrampaşa’da düzenlenen yürüyüşle anıldı. Yürüyüşe katılan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, “Bu katliamı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Bu insanlık suçunu işleyenlerin karşısında dimdik duracağız” dedi.

Abone Ol

Srebrenitsa’da 1995 yılında soykırıma uğrayan Boşnak Müslümanlar, Bayrampaşa Belediyesi ve Türkiye Bosna Sancak Derneği tarafından düzenlenen yürüyüşle anıldı. Lunapark Meydanı’ndan başlayan yürüyüş Şehir Parkı’ndaki Srebrenica Boşnak Soykırımı Anıtı’nda sona erdi.

MUTLU: BU SUÇU İŞLEYENLERİN KARŞISINDA DİMDİK DURACAĞIZ

Burada Kaymakam Şenel ile birlikte anıta karanfil bırakan Belediye Başkanı Hasan Mutlu, “29 yıl önce Avrupa’nın gözü önünde, Birleşmiş Milletler’in (BM) koruması altındaki Srebrenitsa’da hunharca katledilen 8 bin 372 Boşnak kardeşimizi dua ve rahmetle anıyorum. Bu katliamı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Bu insanlık suçunu işleyenlerin karşısında dimdik duracağız” dedi. 

Yürüyüşe Başkan Hasan Mutlu’nun yanı sıra Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Türkiye Bosna Sancak Derneği Başkanı Prof. Dr. Sedat Ziyade ve yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ