BELEDİYE

Sultangazi'de gençler ödülüne kavuştu

Sultangazi Belediyesi, ilçede basketbol sevdalısı gençleri bir araya getiren 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası’na ev sahipliği yaptı.

Abone Ol

Sultangazi Belediyesi, ilçede basketbol sevdalısı gençleri bir araya getiren 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası’na ev sahipliği yaptı. Bu yıl 4.’sü düzenlenen Geleneksel 3X3 Sokak Basketbolu Turnuvası’na 2 farklı kategoride 55 takım halinde 220 sporcu turnuvaya katıldı.

Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı'nda gerçekleşen turnuvanın açılışına Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı  Abdurrahman Dursun, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Gençlerin heyecanına ortak olan ve basketbol atışlarını gerçekleştiren Başkan Dursun, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sultangazi çok genç ve dinamik bir ilçe. Gençlerimizin bu dinamizmine, enerjisine gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle katkı vermekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Eğitimden kültüre, spordan sanata gençlerimizi her alanda destekliyor, yeteneklerini sergilemelerini sağlıyoruz. Bugün de artık geleneksel hale gelen 3X3 Basketbol Turnuvamız ile gençlerimizle birlikteyiz. Her biri yetenekli, güçlü ve heyecanlı birçok gencimiz burada yarışıyor. Gençlerimizin enerjisi hiç bitmiyor. Biz de onları seyretmenin ve heyecanlarına ortak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün kategorilerinde başarılı olan gençlerimize toplamda 96 bin TL para ödülü dağıtıyoruz. Kazanan gençlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

HAVA ATIŞIYLA BAŞLADI

Açılış programı kapsamında genç sporcular akrobatik hareketlerle basketboldaki yeteneklerini sergiledi. Gerçekleştirilen şovun ardından Başkan Dursun, hava atışıyla turnuvanın açılışını yaptı. Gençler büyük ödülü kazanmak için tüm yeteneklerini sergiledi. Turnuvada 15-17 yaş kategorisinde 1. Efe Gold, 2. ⁠İTÜ, 3. ⁠Uçabilen Şutörler oldu. Büyükler kategorisinde ise 1. Daba Daba, 2. Pamukkale Basketbol, 3. Antikalar oldu.  Turnuvada dereceye girenlerin belli olmasının ardından Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun sporcuların ödüllerini takdim etti. Başkan Dursun,  genç sporcuları tebrik ederek onlarla sohbet etti.

HABER MERKEZİ