SPOR

Sultangazi'de Yaz Okulları rengârenk görüntülerle kapandı

Sultangazi Belediyesi Yaz okulları rengârenk görüntülerle kapandı

Abone Ol

Geleceğin yıldızlarını yetiştiren Sultangazi Belediyesi Spor Akademileri, yaz sezonuna görkemli bir törenle veda etti. Yaz Spor Okulu öğrencilerinin hünerlerini sergilediği tören, izleyenlerin de beğenisini topladı. Spora ve sporcuya her alanda destek olmaya devam eden Sultangazi Belediyesi,  ilçenin sportif başarılarla öne çıkması için çalışmalarını sürdürüyor. 7-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin tatillerini daha verimli geçirmeleri ve sporla iç içe olmasını sağlayan Yaz Spor Okulları 2024 döneminin kapanış töreni gerçekleştirildi.  Mimar Sinan Şehir Ormanı’nda gerçekleşen törene Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Ayvalı, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yasin Bakırcı belediye başkan yardımcıları ile çok sayıda sporcu ve ailesi katıldı.  

Spora Tam Destek

Eğitim ve sporun önemine değinen Başkan Dursun; "Spor gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştıran en önemli işlerden birisi. Dolayısıyla çocuklarımızı küçük yaş itibariyle bu sportif aktivitelerin olduğu alanlarda bulunduralım. Bu bilinçle, bu gayeyle her zaman Sultangazi Belediyesi olarak sporcularımıza destek olduk. Bundan sonra da bu desteğimiz devam edecek" dedi.

5 Yılda 40 Bin Sporcu

Başkan Dursun; “Sultangazi’yi hayatın her alanında güçlü bir hale getirmeye gayret ediyoruz. Eğitim bizim vazgeçilmezimiz. Eğitim alanında olduğu gibi, sporda da çok güçlü çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl 6 bin öğrencimizi yaz okulumuzda ağırladık. 7-18 yaş arasındaki çocuklarımıza 17 ayrı branşta eğitim verdik. 5 yılda Spor Akademilerimizde ise toplamda 40 bin gencimizi yetenekleri doğrultusunda eğitimler verdik. Yaz Spor Okullarımızın kapanış törenini gerçekleştirsek de Sultangazi’de spor devamlıdır, bitmez” diye konuştu.  Törende daha sonra yaz boyu eğitim alan genç sporcular, hünerlerini göstermek için sahneye çıktı. Gençlerin gösterileri izleyenlerden tam not aldı. Gösteri sonrası Başkan Dursun, Yaz Spor Okulları'nda başarılı olan öğrencilere sertifikalarını takdim etti.