EKONOMİ

Tanrıkulu: Küresel ticarette yeni dönemin öncüsü olacağız

TÜMKİAD (Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği), Çin Shanxi Eyaleti Başkanı ve beraberindeki heyetle birlikte CCPIT (Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi) Başkanını İstanbul’da ağırladı. Geniş katılımlı organizasyonda iki ülke arasında yatırım fırsatları detaylı bir şekilde ele alındı. Toplantının sonunda heyetler arası işbirliği anlaşmaları imzalanarak, stratejik ortaklıklar güçlendirildi.

Abone Ol

Etkinlikte konuşan TÜMKİAD Başkanı Nihat Tanrıkulu, Çin’in ticaret için önemli bir pazar olduğuna dikkat çekerek, iki ülke arasındaki işbirliğinin önemini vurguladı. Tanrıkulu, “Çin ile doğrudan ticaret rakamlarını büyütecek adımları hızlıca atacağız” dedi ve küresel ticaretin yalnızca büyük markalar tarafından domine edilmesine karşı çıktıklarını belirtti.

Loading...

TÜMKİAD’IN MİSYONU

TÜMKİAD'ın 'devletçi sivil toplum kuruluşu' anlayışıyla hareket ettiğini ve bu sorumluluğu benimsediğini ifade eden Tanrıkulu, özellikle KOBİ’lerin faydasına olacak kazan-kazan temelli işbirliklerini desteklediklerini dile getirdi.

TÜMKİAD'ın, Türkiye’nin kalkınmasında aktif rol oynayan bir sivil toplum kuruluşu olarak, devletle koordinasyon içinde çalışarak küresel ölçekte yeni ticaret düzenini şekillendirme misyonunu üstlendiği vurgulandı. Tanrıkulu’nun sözleri, TÜMKİAD’ın yerli ve milli duruşunun bir yansıması olarak dikkat çekti.