Silivri Belediyesi’nin yürüttüğü "An Innovative VET Perspective on Agriculture for Climate Change Adaptation" isimli Avrupa Birliği (AB) Erasmus projesi kapsamında, Tarımda İklim Değişikliği konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu da katıldı.

Silivri Belediyesi’nin yürüttüğü Avrupa Birliği Erasmus projesi kapsamında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Namık Kemal Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Avusturya BOKU Üniversitesi, Polish Farm ve Çekya Eu&Pro temsilcileri katıldı.

Çikolata Atölyesi'nde hünerlerini sergilediler Çikolata Atölyesi'nde hünerlerini sergilediler

Tarımda iklim değişikliğine uyum sağlamanın artık kaçınılmaz olduğunu belirten Başkan Balcıoğlu, tarım sektörünün iklim değişikliğinden olumsuz etkilendiğini açıkladı.

ULUSLARARASI  İŞ BİRLİĞİ

Uluslararası iş birliklerine önem verdiğini aktaran Başkan Balcıoğlu, “Tarım sektörü, iklim değişikliğinden en çok etkilenen alanlardan biri. Bu yüzden uluslararası işbirlikleri ve bilgi alışverişi ile tarımsal eğitimde kaliteyi artırmayı hedefliyoruz. Silivri Belediyesi olarak, bu projede yer almaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Namık Kemal Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi gibi önemli kurumlar ve uluslararası paydaşlarımızla bir arada çalışarak, iklim değişikliğine karşı daha dirençli bir tarım sektörünü destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ