GÜNCEL

Tatlıcı Miras Davası haberi için tekzip

Web sitemizde yayınlanan bir haber için tekzip metni paylaşıldı.

Abone Ol

"https://www.yasamgazetesi.com.tr "üzerinden 10 Eylül 2023 tarihinde yayınlanan "Yalıda oturup, mütevazi apartman dairesinden pay istediler” başlıklı haber müvekkiller Nurten Tatlıcı ve Uğur Tatlıcı'nın kişilik haklarını ve yukarıda açıklanan bir çok haklarını ihlal etmiştir.

Müvekkiller Nurten Tatlıcı ve Uğur Tatlıcı, Anayasa ile kendilerine tanınan haklar kapsamında dava açmış, yayınlanan haberin aksine Bedriye Gönüldaş ise davada hiçbir zaman ifade ve cevap vermemiştir. Dosyaya sunulan 21.06.2023 tarihli bilirkişi heyet raporu ile taşınmaz devrinin bedel yönünden muvazaalı olduğu sabit olmuştur. Mehmet Tatlıcı ve Ahmet Tatlıcı, davada ileri sürdükleri "taşınmaz bedelinin kendileri tarafından karşılandığı" iddiaları kapsamında dosyaya herhangi bir belge sunamamışlardır. Dava devam etmekte olup gelecek duruşması 07.12.2023 tarihindedir.

Merhum M. Salih Tatlıcı'nın, eski eşi Bedriye Gönüldaş'a nafaka ve tazminat ödemediği iddiasına ilişkin olarak, Mehmet Tatlıcı'nın temlik iddiasıyla ABD/Florida'da açtığı ve derdest olan dava mevcuttur. Merhum M. Salih Tatlıcı'nın terekesinin tespitinin ve idaresinin yapıldığı İstanbul 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 2013/55 Tereke sayılı dosyasından ABD'deki davaya müdahil olunması yönünde karar oluşturulmuştur.

Haberde ismi geçen diğer mirasçılar Ahmet ve Mehmet Tatlıcı, Müvekkiller Nurten ve Uğur Tatlıcı aleyhine yüzlerce taşınmaz için davalar açmışlardır ve bu davalar devam etmektedir. Anılan taraflar arasında çok sayıda karşılıklı dava vardır. Müvekkiler yasalar ve miras payları kapsamında hak arayışı içerisindedirler ve haberde anılan tapu iptal tescil davası da bu kapsamda müvekkillerin açtığı bir adet taşınmaza ilişkin davadır. Olayın magazinsel herhangi bir boyutu yoktur."