Türkiye ulusal basını, Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer'in kayınbiraderini işe almasını yazdı. Ancak haberi gündeme getiren önceki Esenyurt Belediye Meclisi'ni takip eden gazetemiz Kent Yaşam'dı.

MECLİS'TE LİYAKAT TARTIŞMASI

CHP lideri Özgür Özel'in 'kimse akrabasını işe almayacak' sözlerini hatırlatan Esenyurt Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Togay Çoban, "Ben isim vermeyeceğim. Özel kalem kardeşinin oğlu, özel kalem amca oğlu, yakın koruması akrabası, Amerika'dan gelen uzaktan akrabası, satın almada kayınbiraderi, kız kardeşi, oğlu gibi iddialar var. Belki bunlar doğru değildir. Çünkü sayın profesör bu konuda çok dikkat eden bir büyüğümüz." sözlerini kullandı.

ÖZER: KİMSE BUNUN HESABINI SORAMAZ

Ataşehir'in Miniklerinden Renkli Mezuniyet Şöleni! Ataşehir'in Miniklerinden Renkli Mezuniyet Şöleni!

Togay'ın verdiği bilgilerin yanlış olduğunu söyleyen Özer, 5-6 tane değil 2 danışmalı olduğunu söyledi. Özer AKP döneminde 43 tane başkan danışmanı çalıştırıldığını söyleyerek 2 danışmanının hesabının kimsenin soramayacağını söyledi.

Özer yanıtın devamında ise ne kızının ne kız kardeşinin ne de oğlunun belediye çalışmadığını söyleyerek böyle bir şeyi kendisinin de istemediğini belirtti.

Özer, bu cümlelerin ardından kayınbiraderinin belediyede çalıştığını söyledi. Neden kayınbiraderinin belediye çalıştığını ise "Ama kayınbiraderim olduğu için çalışmıyor. Üniversite genel sekreterliği yaptığı, hastane baş müdürlüğü yaptığı için, o alanda başka birini bulamadığım için çalışıyor. Çalışacak da." diye konuşmuştu.

ULUSAL BASIN KENT YAŞAM'DAN ÖĞRENDİ

Meclisin olduğu gün canlı takip ederek yaptığımız haber bir gün sonra aşağıda ekran görüntülerinden görüleceği üzere ulusal medyada geniş yer buldu. Yaşanan bu olay sonrasında yerel basının aslında ne kadar güçlü ve ne kadar önemli olduğu, zaman zaman ulusal basının gündemini oluşturabileceğini bir kez daha hatırlattı.

Editör: Editör Yazar