EKONOMİ

Türkiye’nin en prestijlileri ödüllerini aldı

18. Yaşama Değer Katanlar Ödül Töreni Sultanahmet Armada Otel’de yapıldı. Törende birçok ödül sahibini bulurken, sektör temsilcileri de bir araya gelerek iş dünyası üzerine sohbet etme imkanı buldu.

Abone Ol

Prestige Uluslararası İlişkileri Geliştirme Platformu tarafından 18. kez düzenlenen "Yaşama Değer Katanlar Ödül Töreni"nde, bilime, sanata, eğitime ve topluma değer katan kişiler ve kurumlar ödüllendirildi.

Türkiye'nin en prestijli ödül törenlerinden biri haline gelen “Yaşama Değer Katanlar Ödülleri” bu sene de çeşitli kategorilerde değerli isimlere takdim edildi. İstanbul Armada Otel'inde düzenlenen ödül gecesine iş, sanat, edebiyat, siyaset ve bilim dünyasından yoğun ilgi oldu. Son 3 yıldır verilmeye başlanan Hassas Ekonomi Ödülleri ise içeriğiyle çok dikkat çekti.

ALKAN: BÜTÜN DÜNYAYA ANLATMAK İSTEDİĞİM YENİ MODEL

Hassas Ekonomiyi gündeme getiren Esra Alkan, "Sanatla, edebiyatla beslenmeyen ekonomi, ürettiği değeri sürdüremiyor. Sistematik değişime ihtiyaç var. Felsefesi olan, edebiyatla sanatla iç içe üreten bir ekonomi modelini hayal ettik ve adına Hassas Ekonomi dedik. Pandemiden beri üzerinde çalıştığım bir çıkış oldu Hassas Ekonomi. Bu farkındalığa sahip şirketlerle önce edebiyatçıları da dahil edip bu fikri açan/geliştiren toplantılar yapacağız. Sonrasında çalışma talep eden şirket için ürettiğiyle pazar arasındaki bağı edebiyat ve sanatla iç içe projelendirerek bedenlendireceğiz. Hassas Ekonomi olarak Prestij’in ödül kategorilerinde yer almamıza çok sevindim. Adeta bütün dünyaya anlatmak istediğim yeni bir model. Heyecanlıyım. Samimiyet, temelimizdir” dedi.

“DÜNYAYI DAHA İYİ BİR YER HALİNE GETİRMEK İÇİN BULUŞTUK”

 Törende bir konuşma yapan Prestige Başkanı Mehmet Gözcü, ödülün sadece bir ödül töreninden öte, bir takdir ve saygı göstergesi olduğunu vurguladı. Gözcü şöyle konuştu: "Bu özel gecede, toplumumuza değer katan, ilham veren ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü insanları onurlandırmak için bir araya geldik."

Bu ödül, toplumun her kesiminden, özverili çalışmalarıyla fark yaratan, ilham veren ve geleceğe umut aşılayan değerli kişilere veriliyor. Bu yıl ödüle layık görülen her bir kişi, kendi alanında önemli başarılara ve topluma değer katan çalışmalara imza atmıştır. Bilim insanlarından sanatçılara, eğitimcilerden sivil toplum kuruluşu temsilcilerine kadar her alanda, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için çalışan değerli insanları kutluyorum. Onların özverili çalışmaları, bize umut ve ilham vermektedir. Zorluklar karşısında yılmadan, daima daha iyisini yapmak için çabalayan bu insanların varlığı, geleceğe dair umutlarımızı artırmaktadır.

"Yaşama Değer Katanlar Ödül Töreni" gittikçe daha geniş kitlelere ulaşıyor. Bundan çok mutluyuz. Gecemizi yaratan yürütme kurulumuza, jüri üyelerimize ve değerli misafirlere teşekkürlerimi sunuyorum.

18. YAŞAMA DEĞER KATANLAR ÖDÜL GECESİNDE ÖDÜL ALAN KİŞİ VE KURUMLAR

HASSAS EKONOMİ ÖDÜLÜ

- EndlessArt Otel - Tülay ve Metin Enderer

- İş SANAT Genel Müdürü Zuhal Üreten

SOSYAL SORUMLULUK ÖDÜLÜ

- Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Bulgaristan Temsilcisi Cemal Kara

SANAT VE EDEBİYAT ÖDÜLÜ

- Edebiyat Ödülü Gazeteci-Yazar Zeynep Göğüş

- Sanat ve Edebiyat Ödülü Şair, Oyuncu, Tiyatro Yönetmeni Orhan Alkaya

- Sanat ve Edebiyat Ödülü Türkiye Yazarlar Sendikası Adına Mustafa Köz

KENT KÜLTÜRÜNE VE TURİZMİNE KATKI ÖDÜLÜ

- İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mahir Polat

YILIN DİPLOMATI ÖDÜLÜ

- Suzan Novoberdaliu, Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu

KADIN VE ÇOCUK HAKLARI ÖDÜLÜ

- Prof. Dr. Feride Acar

YEREL YÖNETİM ÖDÜLÜ

- Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık

- İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet

BİLİM VE TEKNOLOJİ ÖDÜLÜ

- Gazeteci-Yazar Orhan Bursalı

EĞİTİM ÖDÜLÜ

- Eyüboğlu Eğitim Kurumları Başkanı Rüstem Eyüboğlu

ENGELLİ HAKLARI ÖDÜLÜ

- Robot El Derneği Başkanı Serdar Okumuş

HAYVAN HAKLARI ÖDÜLÜ

- Türkiye Hayvan Haklarını Koruma Derneği Başkanı Birgül Rona

ÇEVRE BİLİNCİ ÖDÜLÜ

- Akbelen Direnişçileri Adına Necla Işık