GÜNDEM

Yapıcıoğlu'na tepkiler çığ gibi büyüyor

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun katıldığı bir televizyon programında Anayasa'yı açıktan hedef alması siyasilerden vatandaşlara her kesimin tepkisine neden oldu

Abone Ol

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun katıldığı bir televizyon programında Anayasa'yı açıktan hedef alması siyasilerin tepkisine neden oldu. Yapıcıoğlu, "Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Yapıcıoğlu' na tepkiler çığ g,ibi büyüdü.

BÖYLE BİR TARTIŞMAMIZ YOK

AK Parti'li Çelik: Anayasa'nın 4 maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmamız yoktur
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Anayasa'nın 4 maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmamız yoktur. Değişiklik teklifleri bizim açımızdan olumlu değildir. Burada daha önce de belli gündemler olduğunda sorulmuştu. Sivil bir anayasa istiyoruz, Türkiye'yi Türkiye Yüzyılı'na taşıyacak anayasa istiyoruz" dedi.

SEÇİM ZAMANI SUSTURDULAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Susurluk Belediyesi'nde açıklamalarda bulundu. Özel, "Anayasanın 4'üncü maddesine karşıyız" diyen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu hatırlatarak "3-5 oy uğruna olmadık işler yapıldı, yapılmaya devam ediliyor. Onunla bununla ittifak. En güzel ittifak bizim ittifakımız, Türkiye İttifakı. Bir ittikak da HÜDA PAR. Kadının seçme seçilme hakkına karşı çıkan HÜDA PAR, çıkmış Anayasanın ilk 4 maddesine karşıyız diyor. Seçim zamanı susturdular. Şimdi Anayasanın 4. maddesine karşıyız diyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti başkenti Ankara'ya karşılar. Bayrağa karşılar, İstiklal Marşı'na karşılar, Cumhuriyet'e karşılar" dedi.

TARTIŞMA KONUSU DAHİ OLMAZ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın ilk dört maddesinin tartışma konusu olamayacağını vurguladı. Bulut, "Büyük Türk Milleti var olduğu sürece Anayasa'nın ilk dört maddesi tartışma konusu olamaz!" ifadelerini kullandı.

KESİNLİKLE KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4'üncü maddesinin kaldırılmasına yönelik sözlerine tepki gösterdi. Sağkan, "Türkiye Barolar Birliği bakımından ilk dört madde kesinlikle kırmızı çizgidir. Çünkü devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü, yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğu, Atatürk milliyetçiliğine bağlı laik, demokratik bir sosyal hukuk devleti olduğumuzu düzenleyen maddelerdir. Bu maddeleri tartışmaya açmak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığını tartışmaya açmaktır" dedi.