GÜNCEL

Yeniden Refah Partisi'nde istifalar

Abone Ol

6 gün önce Cumhur İttifakı'na katılmayacağını söyleyen ve Genel Başkan Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza kampanyası başlatan Yeniden Refah Partisi, dün sürpriz bir kararla Cumhur İttifakı'na katılma kararı aldı. Karar sonrasında bazı Yeniden Refah Partililer istifa etti.

Yeniden Refah Partisi kurucu isimlerinden Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Osmanoğlu, ''14 Mayıs 2023 seçimlerinde OSMANOĞLU ailesi olarak Cumhur ittifakını desteklemek üzere, Hanedan Reisi Harun Abdülkerim OSMANOĞLU efendinin müsadeleri ve Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan beyin bilgisi dahilinde Yeniden Refah Partisi görevlerimden istifa etmiş bulunmaktayım.'' ifadelerini kullandı.

HENDEK İLÇE BAŞKANI DA AYRILDI

Yeniden Refah Partisi Hendek ilçe başkanı Faruk Özgür de istifa eden partililer arasında. İstifa eden ilçe Başkanı Faruk Özgür sosyal medya sayfasından yaptığı duyuruda "2018 Kasım ayında başladığımız ve büyük bir heyecanla bu güne kadar canla başla çalıştığımız ailemizin rızkını evlatlarımıza ayıracağımız vaktimizi naktimizi verdiğimiz bu davadan bu dakika itibariyle hiç bir siyasi oluşumda yer almamak kaydıyla istifa ediyorum. Bu güne kadar bana güvenen inanan tüm dostlarımdan da haklarını helal etmesini istiyorum. Saygılarımla" ifadeleri yer aldı.