İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Eskişehir Bağları bölgesinde dün akşam saatlerinde yaşanan olaylarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, Suriye uyruklu bir şahsın taciz iddiasıyla başlayan olayların büyümesi üzerine vatandaşların yasa dışı hareket ettiğini belirtti.

Yerlikaya'nın açıklamaları şöyle:

İLK MÜDAHALE

"Dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde Suriye uyruklu I.A adlı şahıs, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine, çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmiştir. Konuyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır."

VATANDAŞLAR YASA DIŞI HAREKET ETTİ

"Ancak daha sonra vatandaşlarımız bu bölgede toplanmış, insani değerlerimize yakışmayan bir tavırla yasa dışı hareket ederek Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar vermiştir."

Bakan Şimşek'ten flaş açıklamalar; Yeni vergiler geliyor Bakan Şimşek'ten flaş açıklamalar; Yeni vergiler geliyor

"Söz konusu eylemlere güvenlik güçlerimizin müdahalesi esnasında 67 şahıs gözaltına alınmıştır. Toplanan kalabalık saat 02.00’dan sonra dağılmıştır."

“TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR”

"Türkiye bir hukuk devletidir. Güvenlik güçlerimiz tüm suç ve suçlularla mücadelesini dün olduğu gibi bugün de sürdürmektedir. Yüce Türk Adaleti, suçlulara hak ettikleri cezaları vermektedir. Halkımızın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesi kabul edilemez."

YABANCI DÜŞMANLIĞINA MÜSAADE EDEMEYİZ”

"İnancımızda, medeniyet değerlerimizde, Aziz Milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bakan Yerlikaya, olayların büyümemesi ve benzer durumların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını belirterek, vatandaşları sağduyuya davet etti.

Editör: Editör Yazar