Esenyurt'un bütçesi 10 milyar TL'yi aştı Esenyurt'un bütçesi 10 milyar TL'yi aştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Başakşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Nizamettin Kümeç, İBB Meclisi’nde yaptığı konuşmayla dikkat çekti. Kümeç, Başakşehir’de yetki yerel yönetimde olmadığını, yukarıdan talimatlarla ilçede kararlar alındığını belirtti.

“BAKANLIĞIN YAPTIĞI PLANLAR SÜREKLİ DAVALIK OLUYOR”

Kümeç şunları söyledi;

“Bizler de Başakşehir meclis üyeleri olarak 72 numaralı madde ile ilgili söz almış bulunuyoruz. Başakşehir meclis üyeleri olarak, bu tür planların seçilmişler tarafından Başakşehir Meclisi'nde ve İstanbul Büyükşehir Meclisi'nde kararlaştırılmasını önemsiyoruz. Ancak her ne hikmetse, Başakşehir ilçemizde planlar bu plan haricinde ilçe belediyemize ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gelmiyor. Biz bunu arzu ediyoruz ve planların yerelde yetki verilenler tarafından yapılması konusunda ısrarcıyız. Özellikle Başakşehir ilçemizde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden planlar sürekli yapılıyor ve biz bundan son derece rahatsızlık duyuyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uzaktan yaptığı bu tür planlarda, bölgenin hassasiyetine yeterince hakim olunamadığını ve gerekli bilginin yeterince ulaşmadığını görüyoruz. Çünkü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı planlar sürekli dava konusu oluyor. Bölgemizde ve başka bölgelerde yaptığı planlarla ilgili 80-90'ın üzerinde yürütmeyi durdurma kararı alındı. Bu da demektir ki, o bölgedeki ihtiyacın bir an önce giderilmesine engel olunuyor. Acilen o bölgenin kentsel dönüşüme girmesi gerekirken, bu davalar sebebiyle yanlış yapılan planlar süreci aksatıyor ve hızını yavaşlatıyor.”

Editör: Editör Yazar