Ocak ayında yapılan kongrede AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı’na seçilen Togay Çoban, ilçedeki bir mekânda bölgede yayın yapan basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Beraberindeki ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla birlikte gazetecileri ağırlayan Çoban, bir buçuk aylık görev sürecinde yaptıkları çalışmalardan söz etti.

“ 750 MİLYON BORÇ BIRAKTIK, 5,5 MİLYAR LİRAYA ÇIKARDILAR”

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Çoban, 2019 seçimlerinde Esenyurt’u 750 milyon TL borç ile devrettiklerini söyledi. Başkan Çoban, “Kayyum heyeti görevi devralana kadar geçen 6 yıllık süreçte borç 5,5 milyar TL civarına çıktı. Harcanan para ve borç çok ama Esenyurt’a yapılan tek bir yatırım yok. AK Parti döneminde yapılan yatırımları hizmete dönüştürüp işletmekte zorlandılar.” dedi.

 

KAYYIM VEYA AK PARTİ KADIOĞLU DÖNEMİ İLE YÜZLEŞEBİLİR Mİ?

Yaşam Medya Grubu Haber Müdürümüz Tayfun Ercan, Esenyurt’un yıllarca yüksek katlı kaçak ve ruhsatsız yapılarla anılan bir ilçe olduğunu, binlerce insanın “Esenyurt konut mağduru” olarak hak aradığını hatırlatan bir soru sordu. Ercan, “AK Partili Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun yönettiği 2004-2017 döneminde Esenyurt’ta çok fazla kaçak ve ruhsatsız yapılaşma oldu. Pek çok insan konut mağduru oldu, hatta dairelerini alamamaktan öte ellerindeki başka mallarına haciz konuldu. AK Parti ilçe yönetimi ve kayyum yönetimi, Necmi Kadıoğlu dönemi ile yüzleşebilir veya hesaplaşabilir mi?” dedi.

ÇOBAN: “ MAĞDURİYET VARSA ŞİKAYET EDİLSİN”

Çoban cevabında önce Necmi Kadıoğlu döneminde Esenyurt’a yapılan yatırım ve hizmetlerden bahsetti. Daha sonra ise Esenyurt konut mağdurlarının zaman zaman kendilerine de geldiklerini belirtti. Başkan Çoban, cevabının devamında CHP’yi suçladı. Üç yıl önce belediye meclis üyeliği döneminde konut mağdurları konusunda konuşma yaptığını ve sorumlulardan hesap sorulması gerektiğini söylediğini ifade etti. Çoban, “Biz, mağduriyet varsa şikâyet edilsin, en büyük yetkiliden en küçüğe kadar kim varsa cezasını çeksin dedik. Ama burayı yaklaşık 6 yıldır yöneten Cumhuriyet Halk Partisi’nden bu yönde bir adım gelmedi.” dedi.

İlçe Başkanı Togay Çoban, sözleriyle Necmi Kadıoğlu dönemindeki kaçak yapılaşmalar ve yaşanan mağduriyetlere, önceki dönem belediye başkanlığı görevini yürüten CHP’li Kemal Deniz Bozkurt’un sessiz ve eylemsiz kaldığını ima etti. Çoban, kayyum yönetiminin doğrudan devlet tarafından icra edildiğini belirterek kayyum yönetiminin konu hakkında ne adım atıp atmayacağını bilemeyeceğini söyledi. “Şimdi kayyum döneminde olur olmaz bilemem. İmar durumlarına bakan arkadaşlar bakıyor, takip ediyor. Bizler de takipçisi olacağız. Örneğin, inşaatı yapan firma 25 katı 40 kata çıkarmıştır. Buna belediye izin vermedi ki. Yine söylüyorum, yetkili kimse, imzayı atan kimse mahkemeler kararı verir ve suçlular cezasını alır.” ifadelerini kullandı.

Sarıyer’de karla mücadele Sarıyer’de karla mücadele

KARAALİ KAÇAK YAPILARI ELEŞTİRDİ. ÇOBAN, “SORUMLULAR YARGILANMALI” DEDİ.

Yaşam Medya Grup Başkanı ve Kent Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Celal Karaali’nin, “25 kat izin verilen yere 40 kat yapılmış. Bu 15 kat bir gecede yapılmadı. Bu, hemen geçiştirilebilecek bir konu değil. Bunun ciddi şekilde sorgulanması lazım.” sözleri üzerine Çoban cevabını tekrarladı: “Yine dediğim gibi, kim buna göz yumduysa, kim imza attıysa mahkemelerde hesap vermeli. Memurundan tut başkanına (Necmi Kadıoğlu) kadar, kim mağduriyet yarattıysa yargılanmalı.” dedi.

“SANDIĞA GİTMEYENLER AK PARTİLİ, 2029’DA ESENYURT’U ALACAĞIZ”

Yeni seçilen AK Parti Esenyurt İlçe Yönetimi’nden de söz eden Çoban, yenilendiklerini ve Esenyurt’u çok iyi tanıyan bir ekiple sahaya indiklerini söyledi. CHP döneminde belediyenin borçlandırıldığını ama hiçbir eser yapılmadığını halkın gördüğünü belirterek, 2029’da AK Parti’nin büyük bir teveccüh ile seçimi alacağını iddia etti.

31 Mart seçim sonuçlarına bakıldığında CHP’nin oyunu artırmadığını, daha önceki oy oranlarıyla seçimi kazandığını söyledi. AK Parti’nin yaklaşık 40 bin oyla seçimi kaybettiğini, fakat 162 bin seçmenin sandığa gitmediğini belirtti. Sandığa gitmeyenlerin önemli bir kısmının AK Parti seçmeni olduğunu söyleyen Çoban, “Bu vatandaşlarımızı tespit edip kapılarını çalacağız. Neden sandığa gitmediklerini araştırıp, onları sandığa küstüren sebepleri ortadan kaldıracak çalışmaları yapacağız.” dedi. SÜMEYRA DUĞAN - KENT YAŞAM