GÜNDEM

Yüreğiniz yaralı ama birlikte saracağız

Depremin vurduğu Adıyaman’da temel atma törenine katılarak vatandaşlara seslenen İBB Başkanı İmamoğlu,  “Yüreği yaralısınız biliyorum ama hep beraber yaralarınızı sarmaya, hep birlikte çalışmaya, bir olmaya, birlikte olmaya geldik” dedi

Abone Ol

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adıyaman Belediye Binası Temel Atma ve İBB destekleri ile tamamlanan Yaylakonak Köprüsü ile Gölbaşı Parkı Açılış Töreni’ne katıldı. Törende konuşan İmamoğlu: “Deprem bölgesinde zarar görmüş, sıkıntı yaşamış il, ilçe, belde, büyükşehir her birisiyle iş birliği yapacağız. Ama Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı sıfatımla ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatımla buradaki yaraların sarılması, tedbirlerin alınması konusunda var gücümüzle çalışacağız. Çalışmaya da devam ediyoruz. Tabii sevgili dostlar, niçin bu yıkımı yaşadık? Ne için bu çağda binalarımız, evlerimiz bizlerin canını aldı. Niçin hala bu sorunlar çözülmedi? Özellikle İstanbul'da çok derin hissedilen 1999 yılındaki Gölcük depreminden sonra ‘Aklımız başımıza geldi’ dedikten sonra yirmi beş yıldır gerekli tedbirler, gerekli ilgi alaka gösterilmedi ve bugün bu durumdayız. Bunların her birisinin elbette hesabı tutulacak” dedi.

SON DERECE MUTLUYUM

Törende bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek “Birlikte parlamentoda görev yapmaktan büyük onur duyduğum Abdurrahman Tutdere'nin her iki Adıyamanlı’dan birinin oyunu alarak Adıyaman Belediye Başkanı olmasından dolayı sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Gerek milletvekilliği, gerekse meclis idare amirliği ve divan katipliği döneminde yaptığı çalışmalar, hele 6 Şubat'tan sonra tek tek Adıyamanlılar'ın gece gündüz yardımına koşması ve burada bir yardım ağı kurmasından dolayı onun yaptıklarının sizler tarafından da değer görmesinden dolayı son derece mutluyum. Sadece İstanbul'un değil, şimdi Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak Türkiye'de bütün belediyelere ama en çok da depremden zarar görmüş olan beldelere, ilçe illere yardıma koşan ve İstanbul'un kaynaklarını tıpkı Adıyaman'da olduğu gibi Türkiye'nin her yerine esirgemeden götüren Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ediyorum. Ve son teşekkürüm de 31 Mart 2024 seçimlerinde Türkiye'yi neredeyse kıpkırmızıya çeviren Cumhuriyet Halk Partimizin saygıdeğer Genel Başkanı Özgür Özel'e teşekkür ediyorum. Bu duygularla sizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Temel atma tören hayırlı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Sağ olun, var olun.” diye konuştu.

SİZLER YİĞİT İNSANLARSINIZ

Sözlerine “Sizler çok yiğit insanlarsınız, sizler çok cesur insanlarsınız” diyerek başlayan TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Yüreği yaralısınız biliyorum ama hep beraber yaralarınızı sarmaya, hep birlikte çalışmaya, bir olmaya, birlikte olmaya geldik. Abdurrahman Tutdere Başkanımızın çok güzel çalışmalarının bir bölümüne eşlik etmeye geldik. Bu çok sıcak havada bizleri burada ağırladınız, misafir ettiniz. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Tabii biz dün geldik Türkiye Belediyeler Birliği olarak buradayız. Türkiye Belediyeler Birliği'nin değerli encümen üyesi dostlarımla, belediye başkanlarımla birlikte ilk görevimizin ilk atılımını ve ilk destek programını deprem bölgesinde ciddi yaralar almış şehirlerimize, ilçelerimize, beldelerimize nasıl destek olabiliriz diye çalıştık. O çalışmanın ürünü olarak da siz kıymetli Adıyamanlı şehrimizin insanları başta olmak üzere özellikle bütün deprem bölgesinde ağır hasar almış, sıkıntı yaşamış beldelerimize, ilçelerimize 89 aracımızı ve 6000 çöp konteynerimizi dağıtmak üzere buraya geldik. Deprem bölgesine Türkiye Belediyeler Birliği'nin bu hizmeti hayırlı uğurlu olsun. Tabi bu daha bir başlangıçtır” dedi.

 

BU AFET CANIMIZI YAKTI

Ekrem İmamoğlu şöyle konuştu: “Biz şunu söylüyoruz her yerden. Bu büyük afet canımızı yakmıştır, ciğerimizi yakmıştır. Kayıplar verdik. Burada siz güzel dostlarımızın, Adıyamanlı hemşehrilerimizin yakınlarını kaybettiği bir ortamdayız. Her yerde söylüyorum, burada da söyleyeceğim. Deprem bölgesinde yaşamı dağılmış siz dostlarımızın, zor koşullarda hayata tutunan vatandaşlarımızın elbette kaybettiği canları geri getiremeyiz. Her birisine Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Ne yazık ki o acıyı yaşadık ama artık geleceğe dair sizlerin durumlarını iyileştirmek, sizleri maddi manevi memleketimizin bütün vatandaşlarıyla eşit hale getirmek hepimizin sorumluluğudur. Bu sorumluluğumuzu yerine getirene kadar gece gündüz çalışmaya ve hep beraber tekrar eşitlenene kadar her türlü emeğimizi ortaya koymaya sizin huzurunuzda bir namus sözü olarak veriyoruz. Asla geri durmayacağız, çok çalışacağız. Onu başardığımız gün bu memleketin her insanıyla maddi manevi sizlerin eşitlendiği günü gördüğümüz gün boynumuz bükük değil başımız dik olacak. O güne kadar boynumuz büküktür. O bakımdan ihtiyaç duyduğunuz her işe koşmak bizim için değerli.”

SORUNLAR NİÇİN ÇÖZÜLMEDİ?”

“Deprem bölgesinde zarar görmüş, sıkıntı yaşamış il, ilçe, belde, büyükşehir her birisiyle iş birliği yapacağız. Ama Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı sıfatımla ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatımla buradaki yaraların sarılması, tedbirlerin alınması konusunda var gücümüzle çalışacağız. Çalışmaya da devam ediyoruz. Tabii sevgili dostlar, niçin bu yıkımı yaşadık? Ne için bu çağda binalarımız, evlerimiz bizlerin canını aldı. Niçin hala bu sorunlar çözülmedi? Özellikle İstanbul'da çok derin hissedilen 1999 yılındaki Gölcük depreminden sonra ‘Aklımız başımıza geldi’ dedikten sonra yirmi beş yıldır gerekli tedbirler, gerekli ilgi alaka gösterilmedi ve bugün bu durumdayız. Bunların her birisinin elbette hesabı tutulacak. Yukarıdan aşağı neyin ihmal edildiğine bakılacak. Zamanı geldiğinde bunları tartışacağız. Ama bugün bir başka boyutuyla bakıyoruz. Bu tür şehirlerimizin geçmişinden bugüne biriktirdikleri korunuyor mu? Doğru düzgün çalışıyor mu? Kurumları birbiriyle yarıştıran veya birbiriyle kapıştıran değil, kurumları birbiriyle buluşturan, barıştıran, çalıştıran adımlar atılıyor mu? Biz bunları takip ediyoruz.”

ÇOK DEĞERLİ BİR HİZMET

İmamoğlu: “Bugün buradayız. Görüyorum başkanımız burada çok değerli bir hizmet binasının adımlarını attı sizlere daha hızlı, daha güvenli, daha konforlu hizmet sunabilmek için uğraşıyor. Biz dün burada az önce bahsettiğim Türkiye Belediyeler Birliği’nin bir kısım hizmetlerinin duyurusunu yaptık. Ama biz aynı zamanda burada gördüğünüz tesisin yanında belki sizlerin haberi yok ama Yaylakonak'ta Çad Deresi üzerinde birçok köyü birbirine bağlayan yıkılmış bir köprünün yerine orada pırlanta gibi bir köprüyü İstanbul Büyükşehir belediyesi olarak yaptık. Yaylakonak’taki köprümüz Adıyamanlı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN

Törende konuşmaya yapan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: “Adıyaman'ımızı seçim öncesi vadettiğimiz gibi hizmetlerimizle birbiri buluşturmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sizden aldığımız bu kutsal emaneti, bu görevi inşallah en güzel şekilde hak ettiği şekilde sizi hizmetlerle buluşturarak bu emanetin gereğini yerine getireceğiz. Sizler bize güvendiniz biz de size hizmet etmek için çalışacağız. Sizlere söz vermişti Ekrem İmamoğlu. Seçim öncesi göndermiş olduğu videoda ne demişti? ‘Siz Adıyaman’da Tutdere’yi seçin biz arkasında olacağız’ demişti. İşte bugün sözünü tuttu. Adıyamanlıların yanında bugün başkanımız. Ekrem Başkan gibi diğer belediye başkanlarımızın da desteği Adıyaman ile olacak. Düştüğümüz yerden kalkacağız. Biz belediye olarak bütün kurumlarla güçlü bir iş birliğini, bir dayanışmayı sürdürüyoruz ve büyüteceğiz. Adıyaman yaralarını saracak. Adıyaman halkıyla, belediyesiyle, kurumlarıyla 6 Şubat'ın yaratmış olduğu yıkımları ortadan kaldıracak, geleceğe umutla bakan gençleriyle, halkıyla Güneydoğu'nun yıldızı olacak. Ben bir kez daha bugün şehrimizi şereflendiren, bize dün özellikle belediyemize size hizmet etmek için çok sayıda kepçesinden, çöp aracına, temizlik aracına kadar yaklaşık tamı tamına 100 milyon değerinde aracı Adıyaman Belediyesi'ne hibe eden İmamoğlu'na teşekkür ediyorum” dedi.

TÖRENLE AÇILDI

Adıyaman Belediye Binası Temel Atma Töreni ile Yaylakonak Köprüsü ve Gölbaşı Parkı Açılış Töreni, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin katılımlarıyla gerçekleştirildi.