ZAMAN YÖNETİMİ

Abone Ol

Tek başına bir ordu olan tanıdığınız oldu mu hiç? Ben şanslıyım. Çünkü bana ilham verecek, motive edecek bir kaç tanıdığım oldu böyle. Hani şu çok fonksiyonlu olanlardan. Onları görünce insan şöyle bir kendine bakıyor, daha daha daha yapası geliyor. Çalışkanlıkta bulaşıcı olsa gerek...

Toplum olarak önemli bir sorunumuz var. Hayatı doğaçlama yaşıyoruz. Elimize kağıdı kalemi alıp bugün, bu hafta, bu ay yapacaklarımızı planladık mı hiç? Hatta önümüzdeki üç aylık, altı aylık, bir yıllık dilimde? Yaparsanız harikalar yaratırsınız da; yapmazsanız ne olur söyleyeyim. Kendinize ayıracak bir saat bulamazsınız, hiç bir işiniz planladığınız gibi gitmez, bitmez, üstüste bir yerlerde yığılır. Zamanda su gibi akıp gider.

99,5 yaşında vefat eden Mimar Sinan 81 camii, 51 mescit, 55 medrese, 26 darül-kurra (Kuran okuma yeri), 17 türbe, 17 imarethane, 3 darüşşifa (hastane), 5 su yolu, 8 köprü, 20 Kervansaray, 36 saray,8 mahzen ve 48 de hamam olmak üzere toplam 375 eser bırakarak göçüp gitmiş bu alemden 1588 yılında. İşin sırrı güzel güzel planlamalardadır kanaatimce. Örneği çoook abarttım belki ama gerçek.

Konu önemli haydi geçin ajandanızın başına sırayla planlayın işlerinizi.

Önce acil ve önemli olanlar ,

Acil olmayan ve önemli olanlar,

Acil ama önemsiz olanlar,

Acil olmayan ve önemsiz işleri

yazın.

Bölümlere ayırın. Ertelemeden hemen yaptıktan sonra kendinize ufak çaplı ödüllendirin. En verimli zamanınız da zorları halledin, sevdiğiniz işleri son sırada zevkle yapın. Planlamanızın en sadık takipçisi olun. Ajandanıza not almayı asla ihmal etmeyin.

En önemlisi çalışıyorken zaman vampirlerinden uzak durun. Telefon, bilgisayar oyunu, sosyal medya ve sizin listeye ekleyebileceğiniz diğerleri gibi.

Hadi kolay gelsin. Zamanınız bereketli olsun.