GÜNCEL

200 lira için yargılandığını söyleyen eski JÖH'ten Polatların tahliyesine tepki

Eski Jandarma Özel Harekatçı Mete Çetinel, Dilan Polat ve Engin Polat’ın serbest bırakılmasına ilişkin sosyal medya üzerinden sert bir açıklama yaptı. Çetinel, görevdeyken yaşadığı bir olayı hatırlatarak, adalet sistemini eleştirdi.

Abone Ol

Mete Çetinel, Nusaybin’de bir operasyon sırasında yaşanan EYP patlaması sonucu tüfeğinin ayarlanmasında kullanılan 200 TL’lik alyan takımının kırılması ve telsizinin hasar görmesi nedeniyle zimmet teslimi sırasında üç kez yargılandığını ve devlete ödeme yapmak zorunda bırakıldığını belirtti. Çetinel, "Beni üç kez yargılayıp benden ödeme isteyen sayın devletimiz, kara para aklayanları, yasa dışı bahis oynayanları ve vergi kaçıranları serbest bıraktı" ifadelerini kullandı.

“ADALETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

Açıklamasında, 2 yıl boyunca üç kez beraat etmesine rağmen devletin beraat kararlarına üç kez itiraz ettiğini söyleyen Çetinel, "Adaletiniz için teşekkür ederim..." diyerek sitemini dile getirdi.

Mete Çetinel’in bu açıklaması, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve adalet sistemine yönelik eleştirileri yeniden gündeme taşıdı.