Ataşehir’de, içinde yaşlı bir kadın ve engelli iki çocuğun bulunduğu evde çıkan yangında engelli oğul hayatını kaybetti. Olay sırasında bir vatandaş, hem yangını cep telefonuyla kaydetti hem de evin içine girerek kadını kurtarmaya çalıştı. Olayın kahramanı Osman Ercan ise alevlere aldırmadan yanan eve daldı ve evde bulunan iki kişinin hayatta kalmasını sağladı.

EVİN PENCERESİNDEN GİRDİ

Beylikdüzü'nde çocuk parkındaki istismarcı çöp kutusuna atıldı Beylikdüzü'nde çocuk parkındaki istismarcı çöp kutusuna atıldı

Yangın, Yeni Çamlıca Mahallesi’nde sabah saatlerinde sobadan kaynaklı olarak başladı. Yangını gören çevredekiler, yaşlı kadın ve çocuklarına yardım etmek için toplandı. Osman Ercan, evin penceresinden içeri girerek Cevriye Kaymak’ı kollarından tutarak dışarı çıkarmaya çalıştı. Dumandan etkilenen Ercan, itfaiyenin de yardımıyla Cevriye’yi kurtardı, ancak Cemil Kaymak’ın cansız bedeni evin içinde bulundu.

PLASTİK TOPLAYARAK GEÇİNİYORDU

Fatma Kaymak ve Cevriye Kaymak hastaneye kaldırıldı. Yangın sonrasında yanan evin, yaşlı kadının plastik toplayarak geçindiği öğrenildi. Olay, hem kurtarma çabaları hem de yaşanan trajedi ile dikkat çekti.

KAHRAMAN İSİM YAŞANANLARI ANLATTI

Olayın kahramanı olan ve içeride bulunan iki kişinin hayatta kalmasını sağlayan Osman Ercan, korku dolu anları Sinop Dergisi İmtiyaz Sahibi Nermin Aydın’a anlattı. Bir canı kurtaramazsak, nasıl insan olabiliriz diye soran Ercan, "Alevlere aldırmadan eve daldım. Duman etrafı kapladı, ayaklarıma çivi battı" diye anlattı. Ercan sözlerini şöyle sürdürdü: “Evde 3 kişi vardı ancak engelli olan oğlu kurtaramadım. İki kişiyi dışarıya çıkarmayı başardım. Bir ara aşırı öksürmeye başladım ve Başım dönmeye başladı. Gözlerim karardı.  İtfaiyecilere içeri girin dedim. Yangının ortasında kalmak beni gerçekten zorladı."

Olayın kahramanı Osman Ercan yaşadıkarını ve duygularını anlattı

DUYGU DOLU AÇIKLAMA YAPTI

Ercan, olay yerinde polislerin bulunduğunu ve bir kişinin daha kurtulup kurtulmadığını sordu. Aldığı cevap ise içini daha da acıttı: "Herkes kurtuldu, dediler. Ama sabah öğrendiğimde, 42 yaşında zihinsel engelli bir erkek hayat hayatını kaybetmişti" Ercan, yaşadığı bu olayın ardından kahramanca müdahaleye devam edeceğini belirterek, "Bir canı kurtaramazsak, nasıl insan olabiliriz? Ölürsek de Allah için, bir canı kurtarırken ölelim" diyerek duygu dolu bir açıklama yaptı.

Editör: HABER MERKEZİ