TFF İstanbul İl Temsilciliği tarafından organize edilen U17 Ligi Kura Çekim Töreni’ne, Gaziosmanpaşa Belediyesi ev sahipliği yaptı. Kura çekiminin hayırlı olmasını dileyen Pazariçi Köprülü Spor Kulübü Başkanı Ali Şen, “Bu bizim için Gaziosmanpaşa için çok kıymetli bir gün. 17 yaş grubu gençlerimizin, çocuklarımızın şu anda kura çekimi sonucu da oluşacağı gruplar onlara nasıl heyecan verdiğini, onları nasıl takip ettiklerini ben de gözlerimde canlandırabiliyorum. Gaziosmanpaşa'da U 17 kura çekiminin gerçekleşmesi bizleri İstanbul futbolu adına, Türk futbolu adına bir spor kulübü yöneticisi olarak çok sevindirdi, memnun etti. İnşallah il temsilcilerinin yaptığı bu çalışmalar diğer ilçelerimize de yansıyacak. Bütün İstanbul'un ilçelerinde spora heyecan duyulması, daha çok gencimizin spor yapma imkânına kavuşması bizleri çok memnun ediyor. İnşallah İstanbul'dan çok daha fazla sayıda lisanslı öğrencimiz, lisanslı futbolcularımız çıkacaktır. Buna canı gönülden inanıyoruz. Bu anlamda il temsilcisine Gaziosmanpaşa'da böyle bir kura çekimi yaptığı için Gaziosmanpaşa kulüpleri adına çok teşekkür ediyorum” dedi
AMATÖRLE ALAKASIZ BİR SÜREÇ
Futbolun sorunlarının çözüm beklediğini belirten ve camiada amatör ruhla profesyonel çalışma yapıldığını ifade eden Ali Şen, “Futbolun sorunlarını biliyorsunuz aslında. Adı amatör ama amatörle hiçte alakası olmayan bir süreci yaşıyoruz maalesef. Baktığımız zaman iki topa vurmayı bilen kardeşlerimiz bile para alıyor. Aslında yarı amatörlük yarı profesyonellik. Bizim de yaptığımız amatör ruhla profesyonelce işler oluyor bir anlamda. Futbolun kalkınması için bana göre ciddi kaynaklar bulunması lazım. Aslında en önemli şansımız ülkemizin cumhurbaşkanının, futboldan gelmesi. Cumhurbaşkanımıza ulaştırılması gereken projeler, öneriler, fikirler var. Bunlara ulaştıracak insanlar lazım. Pandemi döneminde hatırlarsınız bir futbolcu kardeşimiz, cumhurbaşkanımızın arabasının önüne geçerek dertlerini, sıkıntılarını anlatmıştı. Onlara başkanımız yardımcı olmaya çalışmıştı” dedi.
FUTBOLCULARA KAYNAK AKTARILMALI
Futbolun gelişmesi adına kafasındaki projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Ali Şen, “Biliyorsunuz alkol, sigara, gazlı içecekler, şans oyunları, bahis çok kötü şeyler. Şerri hayra çevirebiliriz.
Bunların satışlarından oluşacak bir fonla, binde 30, binde 40 binde 50 gibi kesintilerle amatör futbol içinde bir kaynak yaratılır diye düşünüyorum. Türkiye'de futbolda, ekonomik anlamda hiçbir sıkıntı yaşanmayacaktır. Bu binde 30 binde 40 dediğim rakamlar düşünüldüğü zaman büyük çok büyük paralar tutuyor, bunlarla tesisler yaratılabilir. Kulüplere nakdi yardımlar yapılabilir malzemeler alınabilir” dedi.
SPOR KÖYLERİ BÜYÜK DESTEK SAĞLAR
Bir de spor köyleri projesi var, olimpiyatları hedefliyoruz, olimpiyatları düşünüyoruz, spor alanlarımız yok. Şehir merkezinde Gaziosmanpaşa'da 500 metrelik spor yapacak alan yok maalesef. Beton yığınına dönüşmüş. Ama İstanbul'un çeperlerinde, çevresinde, Silivri'den, Kartal'a, Pendik’e kadar en az 7-8 tane spor köyü oluşturabilecek alanlarımız, mevcut. Bunlarla ilgili büyükşehir, bakanlıklar, cumhurbaşkanlığımız beraber bir proje geliştirebilir. Hatırlarsınız, millet bahçeleri projesi vardı çok ciddi anlamda hayat bulmadı. Ama spor köyleri mesela Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Eyüp, Kağıthane gibi 6-7 tane ilçenin birleşip bir spor köyünü kullanması, ilçelerden metrobüsle İETT otobüsleri ile Akbil basıp, eşimizle, çocuğumuzla beraber ailece hafta sonuna gideceğiz, sporumuzu yapacağız. Orada çay bahçeleri, restoranlar, giyim mağazaları olacak. Bir yaşam merkezi olacak. Orada hocalarımıza istihdam sağlanacak. Orada çalışacak olan binlerce 10 binlerce insana istihdam sağlanacak. Böylece oralarda da tüm spor branşlarında uzman eğitimler olması lazım. Sadece futbolla ilgili değil, atletizm, voleybol, basketbol, yüzme, tenis, bireysel sporların tümü oralarda olursa müthiş bir şey olur. Türkiye çapında. Bu İstanbul'dan başlayarak Türkiye'ye dalga dalga yayılırsa bu spor köylerinden inanıyorum olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek şampiyonlar çıkacaktır” diye konuştu.
GENÇLER ADINA İMAMOĞLU’NA SESLENDİ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da seslenen Şen, “Sporcuları futbola kazandırmak anlamında özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan şunu istiyorum. Bir penaltı yarışması düzenlensin. 2 yaşlı gruplar mesela 10-12 yaş grubu 12-14 yaş grubu. Burada çocuklara da ödüller verilsin. Geçmiş yıllarda beyaz gölge diye bir dizi vardı televizyonlarda. İnsanlar, basketbol aşığı olmuştu. O dizi oynanmadan önce okullarda, basketbol potaları yoktu, basket sahaları yoktu. O dizi başladıktan sonra okul bahçelerinde basket potaları oluşturulmaya başlandı. Basket sevdirildi. Bu penaltı yarışmasıyla da çeşitli yaş gruplarında ödüller vererek bu çocuklarımız futbola çekilir, lisanslı sayımızı artar. Çocuklarda futbol heyecanı gelişiyor. Düşünebiliyor musunuz? Doğuda Güneydoğu Anadolu bölgesinde çocuklar dağa özeneceğine, futbola özenir spora özenir böylece gelişir. Bunlar değerlendirilmesi gereken şeyler diye düşünüyorum” dedi.
YEREL YÖNETİMLERE ÇAĞRI YAPTI
Yerel yönetimlerin spora katkı ile başarılarına başarı katacağının altını çizen Şen şöyle konuştu: “İlçelerde de belediye başkanları, yerel yönetimler kendi ve ilçelerinin gelecekleri için daha güçlü bir yapı kurmak istiyorlarsa mutlaka spora değer vermesi lazım. Spor alanları oluşturması lazım. Parklarda spor kulüplerine yerler verilmesi lazım. Spor kulüpler oralarda çay bahçesi işletmesi lazım. Parklara da sahip çıkması lazım. Günümüzde parklar şu anda uyuşturucunun satıldığı, alkolün içildiği yerler maalesef. Parklarda spor kulüplerine yerler belirsiz hem spor kulüpleri kaynak yaratılmış olur hem de parklara sahip çıkılmış olur. Alkolden, sigaradan medet umuyor diye düşünenler olabilir. Benim dediğim kötü alışkanlıklardan alınan paraların doğru yerlere harcanması projesidir. Sakın yanlış anlamasın insanlarımız bunu.”
KENT YAŞAM GAZETESİ HABER MERKEZİ