İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma etkinliğinde, Âşık Mahzuni Şerif’in duygu yüklü ezgilerini seslendirilen Ataşehir Belediyesi Kent Orkestrası, türküseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Engelli Dostu Uygulamalar Hırvatistan Heyetini Büyüledi Engelli Dostu Uygulamalar Hırvatistan Heyetini Büyüledi

Bu özel anma gecesinde konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Türk Halk Müziği’nin en önemli sanatçılarından olan ve 2002 yılında aramızdan ayrılan büyük halk ozanı Âşık Mahzuni Şerif’i 22. ölüm yıl dönümünde özlem ve rahmetle anıyoruz. Âşık Mahzuni Şerif, müziğiyle haksızlıklara karşı duran, her zaman barışı ve kardeşliği önceleyen bir halk ozanıdır. Anadolu’nun sevincini, hüznünü ve her köşesini çok iyi yansıtan, ezgileriyle Anadolu insanının kalbinde taht kurmuş gerçek bir halk sanatçısıdır. Onun eserlerinin gelecek nesillere taşınması ve ilham vermesi çok önemlidir. Bugün Ataşehir’de Âşık Mahsuni Şerif’i anmak ve adını yaşatıyor olmak bizim için çok büyük bir onur ve mutluluktur” dedi.
Geceye yoğun ilgi gösteren Ataşehirliler, Âşık Mahzuni Şerif’in unutulmaz eserlerine eşlik ederek duygu dolu dakikalar yaşadılar.

Editör: Editör Yazar