Ümraniye Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde, “Hepimizin Bir Dünyası Var” temasıyla çevre bilincini artırmak ve doğa duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla Şehit Kaymakam Muhammed Safitürk Kültür Merkezi’nde bir program düzenledi.

Akademi Ümraniye Kursiyerleri, Gülden Soyak Kültür Merkezi’ndeki engelli kursiyerler ve 6 okuldan yüzlerce çocuğun atık malzemelerden oluşturduğu birbirinden farklı eserler stantlarda sergilenerek, çevrecilerle buluştu. Program, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün ilçedeki yaptığı çalışmaları anlatan bir video ile devam etti.

Tek tek stantları gezerek, atık malzemelerden yapılan eserleri inceleyen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım yaptığı konuşmada, “Her standımızda çevre bilincine, dönüşüme ve sıfır atığa uygun malzemelerle birbirinden güzel eserler yapılmış. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

“Bizim için 365 gün Çevre Günü” diyen Başkan Yıldırım, “Belediye personelimiz her gün sahada ve ilçemizi temiz tutmak için var gücüyle çalışıyor. Herkesin sadece Çevre Günü’nde değil, her zaman çevreye duyarlı olmasını, bilhassa çocuklarımızla birlikte büyüklerimizin daha duyarlı olmasını temenni ediyorum. Dünya Çevre Günü’müz kutlu olsun” diyerek konuşmasını noktaladı.

EN ÇEVRECİ OKULLARA HEDİYELER VERİLDİ

Başkan Yüksel: “Yaşasın 1 Temmuz Kabotaj Bayramı” Başkan Yüksel: “Yaşasın 1 Temmuz Kabotaj Bayramı”

Başkan Yıldırım, en çevreci okullara plaketlerini takdim etti. 1.’lik ödülü İnkılap İlkokulu’na, 2’.lik ödülü Nurten Yıldırım Sancak Anaokulu’na 3.’lük ise TOGEMDER Özel Eğitim Meslek Okulu’na verildi. Pil atık toplama kampanyasında da Mehmet Akif İlkokulu birinci olurken, Nihat Sami Banarlı İlkokulu 2., Can Gür İlkokulu ise 3. oldu.

Editör: Editör Yazar