Çatalca’da önemli isimlerin yoğun katılımıyla Çatalca Hasat Bayramı etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Çatalca Ziraat Odası Başkanı Seyit Çetin, Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali’ye kısa bir söyleşi veren Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, “Özellikle Büyükşehir ile Çatalca Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçtikten sonra tarım özelinde yaptığımız çalışmalar ve ayrım gözetmeden sunduğumuz destekler sayesinde tarıma ilgi artarken, çiftçi sayısında önemli bir yükseliş görüyoruz” dedi.

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel’in konuşması;

“HASAT MEVSİMİNİ BAYRAMA DÖNÜŞTÜRDÜK”

Evet, bu konu yazlık ürünlerin hasadını bugün itibariyle, Ekrem Başkanımızın da ilçemize gelişiyle birlikte başlatıyoruz. Normalde bu yazlık fideler, biz seçilir seçilmez Çatalca'ya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl verilen fideler ile başladık. Bu yıl Çatalca'da biz de bu işin içerisine girerek dağıtımını gerçekleştirmiştik. Şimdi onların mahsullerini toplama zamanı. Bir kısmı da, işte yanımızda gördüğümüz gibi, daha gelişecek, hasat mevsimine yaklaşıyor. Ayçiçekleri de ama yazlık sebze fidesi dediğimiz biber, domates, patlıcan, karpuz gibi ürünlerin hasat zamanı geldi. Biz de ilçemizde, güzel ilçemizde, Sayın Ekrem İmamoğlu Başkanımızla birlikte bu hasat mevsimini bir bayrama dönüştürdük. Bugün itibariyle bu bayramı da hep beraber burada kutlayacağız.

Çakıl'dayız, Çakıl bahçecilikle çok iştigal eden bir halk. Çakıl halkı, bahçecilik işiyle uğraşıyor. Bütün yazlık sebze fidelerini de bu anlamdaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteklerinden alan insanlardır.

“DESTEKLERİMİZ HER YIL ARTARAK DEVAM EDİYOR”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partili bir belediye olduktan sonra atıl durumda olan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığını, göreve gelir gelmez Ziraat Odası İstanbul Ziraat Odası Başkanı Sayın Ahmet Atalık'ı Daire Başkanı olarak atayarak bir kimliğe kavuşturdu. O da her yıl bir önceki yıldan daha çok destek veren bir daire başkanlığına dönüştü. Yıllara sari olarak yazlık sebze fideleri, kışlık sebze fideleri, tohum desteği, buğday, arpa, yulaf gibi tohum desteklerini güçlü bir şekilde sağladı. Sadece tohum ve sebze fidesi değil, aynı zamanda mazot desteği gibi çiftçiye birebir can suyu olan destekleri her yıl artırarak devam ediyor.

“TARIM VE HAYVANCILIK İÇİN MÜDÜRLÜKLERİMİZİ AKTİF HALE GETİRDİK”

Biz, Çatalca Belediyesi olarak, dedik ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin girmediği ve destek vermediği alanlara biz de gireceğiz. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü atıl durumdaydı. Göreve gelir gelmez genç bir arkadaşımızı Tarımsal Hizmetler Müdürü olarak atadık. Bu yetmedi, Veteriner İşleri Müdürlüğü kurduk. İlk ayın sonunda da genç bir veteriner arkadaşımızı orada konumlandırdık. İlk bu anlamdaki desteğimizi sıvı gübre desteği olarak verdik. Yani ilçemiz içerisinde var olan bir işletmeden hayvansal gübrenin sıvılaştırılmış şeklini iş birliği yaparak çiftçilerimize sıvı gübre olarak tarlalara yayarak bunu gerçekleştirdik.

“DESTEKLERİMİZ NEDENİYLE TARIMA İLGİ YÜKSELİYOR”

Bu da oldu; Kırıkkale'de mezarlığa haciz getirildi Bu da oldu; Kırıkkale'de mezarlığa haciz getirildi

Evet, ben bunu her iki açıdan da değerlendirdiğimde, buradaki çiftçimiz de bunun farkında. Çatalca'da yaşayan çiftçimiz de bunun farkında. Bunun ilk defa olduğunun ve her yıl hiçbir siyasi amaca, hiçbir siyasi bakış açısına girmeden belli koşulları sağlayan herkese verildiğinin farkında. Bu anlamda çiftçi sayısı da arttı; hem ilçemizde hem de İstanbul'da. Sadece çiftçi sayısı artmadı, bu sefer ekilmeyen araziler de işin içerisine girdi. Yaklaşık 51 dekar arazi, İstanbul genelinde bu sistemin içerisine girmiş oldu. Çok sayıda çiftçi yeniden bu işlerin içerisine girdi. Ekonomik koşullar zorlaşmasına rağmen bu destekler ve ekimden hemen önce bu desteklerin verilmesi, çiftçi sayısının daha da artmasına neden oldu. Bu anlamda her iki açıdan da baktığımda, vatandaşlarımız gerçekten bu işin farkında.

Editör: Editör Yazar