31 Mart yerel seçimleri çalışmaları kapsamında İstanbul’da ve özellikle Küçükçekmece meydanlar çok sıcak ve hareketli. AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, saha çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken, Küçükçekmece Kulüpler Birliği Başkanı Seymen Gençtürk ve spor kulüpleri yöneticileriyle Şehit Polis Fethi Sekin Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda yapılan kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

Seçim çalışmalarıyla ilgili önemli bir konuşmaya imza atan Yeniay, “Gençliğin sporla, kültür ve sanat etkinlikleriyle iç içe olması sağlam bir kafaya sahip olması demektir. Bu da geleceğimizi teminat altına almamızın en önemli yoludur” dedi.

GENÇTÜRK: AMATÖR KULÜPLER, YEREL YÖNETİMİN DESTEĞİYLE AYAĞA KALKAR

Küçükçekmece Kulüpler Birliği Başkanı Seymen Gençtürk, kahvaltıya katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Derneğimiz 2007 yılında kuruldu. Kuruluş sürecinde dönemin belediye başkanı olan Aziz Yeniay bizlere her tür desteği vermiştir. Kuruluşumuzdan bugüne kadar gelen süreçte dernek olarak daha da güçlenerek büyümeye devam ettik. Kuruluşumuzdan sonra ki süreçte tüm belediye başkanları derneğimize gereken ilgi ve desteği sağlamıştır. Kurduğumuz dernek o kadar önemli bir konuma geldi ki 45 spor kulübü var. Amatör spor camiasının ayağa kalkması yerel yönetimlerin vereceği destekle olacaktır. Gençliği çok önemseyen bir ilçeye sahibiz. Spor yapmak altyapının oluşumuyla başlar. Tesisleşme ve spor kompleksi ne kadar çoksa o kadar da ülkemize sporcu yetiştirmesine katkı sunacaktır. Aziz Yeniay, başkanlığı döneminde bu çıtayı yükseltti temeli sağlam bir sistem kurdu bu dönem de seçilirse inanıyorum ki bu çıtayı daha da yukarıya çıkaracaktır” dedi.

YENİAY: HER BİR ÇOCUK TÜM KÜÇÜKÇEKMECE’Yİ İLGİLENDİRİR

Gençlerin sporla ve kültür sanat etkinlikleriyle meşgul olmaları gerektiğini vurgulayan Aziz Yeniay, “Bir ülkenin geleceği gençliktir. Gençliği ne kadar iyi şartlarda yaşatırsanız geleceğinizi o kadar teminat altına almış olursunuz. Biz ilk göreve geldiğimizden itibaren çocuklarımız ve kadınlarımızı önceledik. Bir annenin elini değmediği bir evlat topluma kazandırılmakta büyük zorluk yaşatır. Coğrafya kader değildir, anne kaderdir. Çocuğu ele alırken aileyi de ele almak gerekir.

Gençlerimizin yarısından fazlası günün en az 5 saati internet, televizyon ve oyun oynayarak zaman geçiriyor. Bu büyük bir israftır. Bana zaman zaman eleştiriler yapıldı; Bu kadar çok kültür sanat etkinliği niye diye… Bunların hepsinin bir amacı vardır. Kent ve kentli olmak için bunların organize edilmesi gerekir. Küçükçekmece 800 bin nüfuslu bir ailedir. Efendim o benim çocuğum değil diyemeyiz. Çünkü orada çıkan yangın bir gün seni de etkileyecek. Tıpkı dünyanın da global bir köy olduğu gibi. Kişilikli bireyler ortaya çıkarmamız gerekiyor.” dedi.

SPOR KULÜPLERİNE VERDİĞİ DESTEĞİ ANLATTI

İki dönem yaptığı Küçükçekmece Belediye Başkanlığı görevi sürecince spor kulüplerine yönelik yaptığı icraatları anlatan Yeniay, “Spor denince yönetenler ve antrenörler burada devreye giriyor. Çocuklarımız antrenörleri model olarak alıyor. Bu rol modelleri belirlerken çok dikkatli olmalıyız. Ben bu noktada Seymen başkana dedim ki; Burada altyapıları yenileyelim, farklı şeyler yapalım dedim. O gün kulüplerimiz birçok imkansızlıkla uğraşıyordu. Borçlar içinde yüzüyorlardı. Bu altyapıların tamamını yeniledik. Ama bir şartla antrenörleri ben belirleyeceğim dedim. 2004 yılında yaklaşık 53-54 kulüp vardı. Bir kısmı bizi sever bir kısmı sevmez. Belediye başkanlığı makamı hizmet yeridir. Halk, hakkını alır. Benim, beni sevmeyeni yanımdan uzaklaştırma yetkim yok.

2005’te Dereağzı’nda üç tane toplantı yaptım. Fatih Terim o zaman milli takım altyapı sorumlusu, Ömer Balıbey de İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü, yanında da Cerrahpaşa Tıp’tan bir profesör ağabeyimiz vardı. Bu ülkede 18 yaşından sonra sporcu yetiştiremezsiniz dedim. Gelin ilkokuldan başlayalım. İlkokul birinci sınıfta hangi branşa girecekse oraya gitsin çocuk. Çünkü coğrafi olarak da etkileniyor çocuklar. Örneğin Güneydoğu’dan atletler, göçmen vatandaşlarımızdan basketbolcular, karadenizden futbolcularımız çıkıyor. Kemik yapısıyla alakalı bir durum. Dedik ki mutlaka genetik testler yapılsın, araştırmaları yapılıp spor okullarına alalım. Bu okullar için okçuluk, yüzme vs. birçok branş olsun dedim. Böylece uluslararası başarıların geleceğini öngördük. Tabi Fatih Hocam çok heyecanlandı. Tüm altyapıyı teoride oluşturduk. Mevzuatımız geldi bakanlığa takıldı o gün bugündür bu proje ölü şekilde duruyor. Çünkü o gün de bugün de aynı şeyi söylüyorum; “haftada 2 saat beden eğitimi dersiyle sporcu yetişmez.” Bilimsel, sistematik ve sürdürülebilir yapmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN BORÇLU VE 10 KAT FAZLA ÇALIŞANI OLAN BİR BELEDİYE VAR”

Yeniay mevcut belediye yönetimine eleştirilerde bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü;

“Üç beş park yapıp, bir tane spor tesisi açıp, çöp toplamaktan daha önemli işlerimiz var bizim Küçükçekmece’de. Bir yaşam, bir gelecek inşa etmemiz gerekiyor. Bakın Yahya Kemal Gösteri ve Performans Merkezi ülkenin altyapısı, akustik vs. gibi özellikleriyle en iyilerindendir. Bugün belediyenin 5 yıllık bütçesini toplarsanız böyle bir eser yapamazsınız. Biz bu şekilde 400’den fazla eser yaptık. Tüm bunlar 980 çalışanla yaptık. O günkü yokluklar içerisinde bu kadar devasa eser bıraktık. Şimdiki imkanlar o zamanlar yoktu. Ve bunu borçlu bırakılan belediyeyle yaptık. Şimdi borç var, 4 bin küsüre çıkmış belediye çalışanı var.”

AKP'li belediyenin 'reklam' harcaması dudak uçuklattı AKP'li belediyenin 'reklam' harcaması dudak uçuklattı

“BU ÜLKE ÇAYIN 1 TL OLMASINI KONUŞACAK DURUMDA DEĞİL”

Rakibi Cumhuriyet Halk Partisi Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Kemal Çebi’ye yüklenen Aziz Yeniay, “Ben bugün buraya aday adayı olmadım. Gönderildim. Aklımdan geçmiyordu belediye başkanlığı. Niye buraya gönderildim? 6 Şubat’ta büyük bir felaket yaşadık biliyorsunuz. 54 bin vatandaşımızı yitirdik. Şimdi yaklaşan Marmara depremi var. Marmara bölgesinin tamamını ilgilendiriyor. İstanbul Türkiye’deki felaketlerle başa çıkabilecek güçtedir ama Türkiye İstanbul’daki felaketle başa çıkamaz. Bu yönetilebilir bir risk değil. Biz tüm felaketleri yaşayıp sonra ‘doğal afet’ deyip geçiyoruz. Doğal deyince doğallaştırıyoruz. Afeti yaşatan kendimiziz. Eylem planı gerekiyor. Bugün İstanbul’da riskli yapısı en fazla olan ilçe Küçükçekmece’dir. 100 binin üzerinde dönüştürülmesi gereken bina var. Neyle uğraşmak zorunda olduğumuzu anlatmak istiyorum. Çok ciddi bir planlama ve çalışmaya ihtiyaç var. Bilimle, bilgiyle, teknolojiyle, gelecek nesillerimizle bu dönüşümü yapmak zorundayız. Eğitim, spor, sanat ve kültür bu süreçteki en önemli unsurlardır. Biz burada yeni bir kent inşa edeceğiz. Yeni bir medeniyet. Burada bu saydıklarımın yerleri ne olmalı? Diyeceksiniz ki sizin işiniz mi? Evet tam da bizim işimiz. Sokakta uyuşturucu, gece aç yatan çocuk varsa bunları bitirmek bizim görevimiz. Bugün ne konuşuyoruz? Çayı 1 TL’ye veriyorum diyor. Ya bırak ne anlatıyorsun sen? Bu ülke bu kadar değil. Bu kadar basit bir gündemimiz yok. Halkımızın refah seviyesi gerçekten çok düşük. Birçok felaket ve kaos olayları yaşadık. Tüm bunların üstesinden geldik. Refah seviyesini de yükseltip ekonomideki sıkıntıları gidereceğiz. Bakın savunma sanayide üst ligdeyiz. Demek ki istendiğinde yapılıyor. Sadece çöp toplayarak yapamayız. Yeni Küçükçekmece’nin mottosu “Burası ilimin ve bilimin yuvası olacak” şeklindedir.” diye konuştu.

“YARIMBURGAZ, TÜRKİYE’NİN EN MODERN MAHALLESİ OLACAK”

Yapacağı projeler hakkında geniş değerlendirmelerde bulunan Yeniay, “Burada yapılan büyük bir tesis var. Yaklaşık 60 bin metrekarelik kapalı bir tesisten bahsediyorum. Okçuluk, binicilik, güreş, basketbol, yüzme vs. gibi çok sayıda altyapısı var. Büyük bir tesis. Atlar, midilliler var. Burası sadece Küçükçekmece’nin değil tüm İstanbul’un etkinlik alanı olmaya namzet bir yerdir. Oraya doğru bir tema yüklememiz gerekiyor. Eğitim altyapısı var. Spor eğitimiyle bütünleştiren bir sistem yapmamız lazım. Yine Kanarya’nın yanı başında bir merkez daha olacak. İlk bilim atölyesini orada kuracağız. Karşıya geçeceğim nükleer araştırma bilim vadisi kurup film platolarıyla birlikte devam ederek Yarımburgaz’ın altından TEM’e kadar çok büyük bir rekreasyon alanı yapacağım. Kafeler, restoranlar, eğlence alanları. İkinci bir boğaz gelecek oraya. Bugün Yarımburgaz’ın fotoğrafını çekin, 10 yıl sonra bir fotoğraf daha çekerek karşılaştırma yapacağız. Yeni bir mahalle yapacağız, Türkiye’nin en büyük modern mahallesi yapacağız orayı. Uluslararası ekiple birlikte bir vizyon master planı hazırlatıyorum. Çünkü her şeyi ben bilemem. Bilenlerle çalışmak zorundayım.” ifadelerine yer verdi.

“ÇAĞI YAKALAYAMIYORSAN, YÖNETİLİRSİN”

Yeniay konuşmasını şöyle sonlandırdı;

“Benim bu kadar işim gücüm var ne işim var belediye başkanlığıyla? Ama işte vatan millet meselesi bu. Çünkü Marmara depremi bu ülkenin birinci milli güvenlik sorunu haline geldi. Bizim buna kayıtsız kalmamız mümkün değil. Atatürk’ün sözünü hatırlatmak istiyorum; Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Biz buraya keyif çatmaya gelmiyoruz. Bizim vaktimiz çok kıymetli. Geleceksek gereğini yapacağız. Burada spor kulüpleri var, basın mensupları var. Yaptığımız işi bilerek yapmıyorsak yol alamayız. Yaptığımız işlerin bilimsel altyapısı olması gerekir. Ayrıca planlı ve sistemli şekilde yaparak yıl yıl ölçülebilir durumda olması lazım. En önemli şeyse insanı merkeze almamız gerekiyor. Sizlerle birlikte yeni bir medeniyet inşa etme iddiasındayız. Geçmiş bilgilerimiz artık çöp oldu. Biz cilalı taş devrinden geliyoruz bu şaka değil. Bugün uzaydan bahsediyoruz. Bu geçişe hazır olmak zorundayız. Eğer kendimizi yetiştiremiyorsak yönetilmeye mahkum oluruz. Lider ülke için lider çocuklar yaratmalıyız. Sanatla, sporla, sağlıkla, bilimle bunları yapacağız. Çağın koşullarına göre bunları oluşturacağız. Küçükçekmece gelecek için hazırlanan eylem planlarıyla başka bir yere gelecek. İnanmadığım bir şeyi söylemem. Gelin birlikte bir gelecek inşa edelim. Bu ilçeyi daha müreffeh yarınlara ulaştırmak için çalışacağız.” KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Editör Yazar