Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi, hâkim ve savcılara yönelik dikkat çeken bir silah kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında yargı mensupları, ithal silahları piyasa fiyatının 4'te 1'i oranında satın alabiliyor. Ancak, bu kampanyanın ardından bazı hâkim ve savcıların edindikleri silahları internet üzerinden satışa çıkardığı iddiası gündeme geldi.

T24'ten Cengiz Anıl Bölükbaşı'nın haberine göre, piyasanın çok altında bir fiyata silah alan bazı yargı mensuplarının, normal şartlarda sadece bedelsiz olarak hibe edebilecekleri bu silahları farklı internet platformlarında satışa sunduğu ortaya çıktı. "Yargı mensubundan" ibaresiyle satışa çıkarılan bu silahlar, internet sitelerinde 12.000 dolara kadar alıcı bulabiliyor.

İmamoğlu duyurdu başvurular başlıyor; Emekliye para desteği İmamoğlu duyurdu başvurular başlıyor; Emekliye para desteği

Resim

Bu durum, sosyal medyada ve hukuk çevrelerinde büyük yankı uyandırırken, kampanyanın kötüye kullanıldığı yönünde tartışmalar başladı. Yargı mensuplarının mesleklerine özel bir kampanya üzerinden temin ettikleri silahları ticaret aracı olarak kullanmaları, etik ve hukuki açıdan eleştiriliyor.

Resim

Adalet Bakanlığı’nın kampanya sonrası bu gelişmeler hakkında bir soruşturma başlatıp başlatmadığı merak konusu.

Editör: Editör Yazar