ÇÖMÜ’nün daveti üzerine gerçekleşen ziyarete Basın Platform Başkanı Remzi Tanış ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Üniversitenin araştırma projeleri, akademik gelişimi ve öğrencilere sunduğu olanakları anlatan Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, “Amacımız ve çalışmalarımız öğrencileri sadece mezun etmek değil aynı zamanda donanımıyla hayata ve hizmete hazır hale getiriyoruz.” dedi.
Ziyaret sırasında, ÇOMÜ bünyesinde hizmet veren farklı fakültelerde yürütülen projeler ve inovasyona verilen önem değerlendirildi. Akademik kadronun özverili ve öğrenci odaklı çalışmaları, araştırma altyapısı, üniversitenin sadece bir eğitim kurumu olmanın ötesinde önemli bir bilim merkezi olduğunu gözler önüne serdi.
ÇOMÜ’DEN BİLİME VE EĞİTİME KATKI
Köklü geçmişi ve dinamik akademik yapısıyla bilim ve eğitime önemli katkılar sunmaya devam eden ÇOMÜ, inovasyona verdiği önem ve öğrencilere sağladığı olanaklarla dikkat çekiyor. Üniversitenin farklı fakültelerinde yürütülen projeler ve akademik kadronun özverili çalışmaları, ÇOMÜ’nün yalnızca bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda güçlü bir araştırma merkezi olduğunu ortaya koyuyor.
Rektör Erenoğlu, üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Erenoğlu, "1992 yılında kurulan üniversitemiz, 2 fakülte, 13 meslek yüksekokulu ve 18 yerleşkeye sahip olup, birçok bölgede eğitim birimleri bulunmaktadır. 48.500 civarında öğrencimizle büyük bir akademik yapıya sahibiz. Ancak nicelik kadar niteliğe de önem veriyoruz. Bu kapsamda, kamu, özel sektör ve STK iş birliğiyle kentimizi ön plana çıkaracak projeler geliştirmeye devam ediyoruz" dedi.
TRAKYA KARİYER FUARI YAKLAŞIYOR
ÇOMÜ, 17-18 Şubat tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayelerinde, Çanakkale Valiliği ev sahipliğinde Trakya Kariyer Fuarı’na ev sahipliği yapacak. Altı ilin iş birliğiyle düzenlenen fuarda, bölgedeki üniversiteler de paydaş olarak yer alacak. Fuar kapsamında üniversitenin başarılarını tanıtmak amacıyla öğleden sonra bir tanıtım turu düzenlenecek. Katılımcılar, üniversitenin hastanesi, simülasyon merkezi, yenilenebilir enerji laboratuvarı ve araştırma dekanlığını ziyaret etme fırsatı bulacak.
BASIN İÇİN YENİLİKÇİ PROJELER
ÇOMÜ, akademik başarılarının yanı sıra, basın ve medya alanında da önemli projelere imza atıyor. "Kadına Şiddette Sıfır Tolerans - Basında Sıfır Tolerans" projesi, üniversitenin yerel ve ulusal basın ile iş birliğiyle hayata geçirildi. 8 ay süren eğitim programında yapay zeka ve etik habercilik konuları ele alındı. Proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından onaylanan ve ulusal basında kabul gören bir etik ilke geliştirildi: "Bu haberde, kişinin özlük hakları korunarak fotoğraf yayınlanmamıştır." Böylece medya organlarının şiddet mağdurlarının kimlik bilgilerinin ifşa edilmesini gizlemesi teşvik edildi.
ÇOMÜ, Milli İstihdam Projesi kapsamında 1406 kontenjan alarak en fazla kontenjan ayrılan kurumlardan biri oldu. Bu proje kapsamında öğrenciler, 10 ay boyunca 15.000 TL maaş alarak sigortalı çalışma imkanı elde edecek. Böylece öğrenciler, mesleklerini sahada deneyimleyerek iş hayatına daha hazır ve donanımlı hale gelecek. Basın sektörüne yönelik olarak üniversite ile İnternet Gazetecileri Derneği arasında imzalanan protokolle, gazetecilik ve televizyonculuk alanında işbaşı eğitimi başlatıldı. Bu proje sayesinde öğrenciler belirli günlerde medya organlarında çalışma fırsatı yakalayacak.